Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

De jaarlijkse Dag van de Mantelzorg is op 10 november. Rond deze datum vonden in het hele land activiteiten plaats om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Om alle mantelzorgers uit Montferland in het zonnetje te zetten organiseerde het Steunpunt Mantelzorg van Welcom op 7 en 8 november j.l. activiteiten.

Donderdag 7 november was er een gezellige middag voor alle (volwassen) mantelzorgers bij Jan & Jan in Didam. Zo'n 180 mantelzorgers genoten van de indrukwekkende theatervoorstelling ‘Trekhaak gezocht’ door Tjerk Ridder. Tjerk Ridder liftte dwars door Europa, van Utrecht naar Istanbul, met een caravan – maar zonder auto. Onder de titel ‘Trekhaak Gezocht! – Je hebt anderen nodig om verder te komen’ was hij letterlijk opzoek naar een trekhaak en daarmee naar welwillendheid, gastvrijheid en vertrouwen. Iets waar veel mantelzorgers zich in herkenden. Na deze voorstelling was het tijd voor een heerlijk buffet en om 18.00 uur werd de feestelijke middag afgesloten.23 Jonge Mantelzorgers in de leeftijd van 8-18 jaar leefden zich op vrijdag 8 november uit tijdens lasergamen bij Black Out in Didam. Er werd ontzettend fanatiek gespeeld, gezellig gekletst en ook nog lekker gegeten. ‘Een super gave middag!!!’ aldus de jonge mantelzorgers zelf.

Mantelzorgconsulentes Marja Lukassen en Elize Navis van Welcom kijken terug op 2 geslaagde middagen en zijn blij met de grote opkomst. De Dag van de Mantelzorg werd financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Montferland die hiermee haar waardering uitspreekt voor alle mantelzorgers in onze gemeente.

Voor meer informatie over mantelzorgondersteuning kan men terecht bij de Welzijnslijn van Welcom via 0316-292828 of welzijnslijn@welcommail.nl

telefoon