Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Samenleven

Muurschildering bij Achter de Kom in 's-Heerenberg

Deze muurschildering is een buurtproject, wat is ontwikkeld op aanvraag van buurtbewoner Marja en zij keken uit op een kale muur, met daarop ongewenste graffiti leuzen. Naar aanleiding van de muurschildering op het Stadsplein in ś-Heerenberg, afgelopen zomer, kwam ze op het idee om dat ook voor het plein Achter de Kom op te pakken. Ze heeft contact gezocht met Welcom. Vervolgens hebben we dit vanuit de kerncontactpersoon, jongerenwerk en combifunctie cultuur opgepakt. We hebben uitgezocht bij de gemeente wie de eigenaren zijn van de muur, en zij zijn ook betrokken bij de ontwikkeling.

Vervolgens hebben we schetsen gemaakt met Marja, wat haar wensen en ideeën zijn voor de muur. Met flyers zijn we bij de buurtbewoners langsgegaan, zodat zij konden kiezen uit twee ontwerpen. Vervolgens is daar een keuze uit gekomen, en is dit uitgewerkt door een Streetartist van De Verfbrigade.

Op 1 juni, is het tussen alle buien door, toch gelukt om deze prachtige muurschildering op de muur te spuiten onder leiding van De Verfbrigade! Jongeren van jongerencentrum Finally hielpen mee, stagiaires, maar ook buurtbewoners, van jong tot oud! Er werd koffie aangeboden door buurtbewoners, er ontstonden spontane praatjes, buren die elkaar nog niet kenden kwamen met elkaar in contact. Zo werd zelfs terplekke nog op wens van de bewoners "het hoekje om "gespoten, omdat dat nog een doorn in het oog was voor de bewoners.

We kijken terug op een mooie samenwerking en verbinding tussen de buurtbewoners, een echte positieve impuls voor het welbevinden in de buurt!

telefoon