Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

15 juni: Nacht van de Vluchteling

Zaterdag 15 juni om 23.45u klonk het startschot voor Team Wees Welcom: 40 km lopen, van Nijmegen Vasem naar Arnhem Sonsbeek Villa, tijdens de Nacht van De Vluchteling. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de opvang van vluchtelingen wereldwijd. De Nacht wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling. Freddy, Guido en zijn vrouw Ferial, Kasper, Dieske, Ghaidaa, Kelly en Andra hebben samen de weg afgelegd en tot nu toe €3825,- opgehaald.

En het viel ons mee! Het lopen in het donker was niet zo zwaar als gedacht, ondanks toch ook wel een forse regenbui in de buurt van Huissen. Dan toch maar die poncho aan, al loopt dat niet echt fijn. Na een fijne stop in het dominicanenklooster in Huissen kon de poncho gelukkig weer uit, en is dat zo gebleven de rest van de nacht. Helaas stopt de tocht voor Ghaidaa hier, omdat ze teveel klachten heeft. Wel 20 km gelopen, dus even goed een top prestatie!

En wat wordt het dan al snel weer licht! Iets na 4.00 u melden zich de eerste merels, waarna de andere zangvogels niet achter kunnen blijven. De volgende stop is bij het supportershome van Vitesse, waar we maar niet te lang blijven stilzitten, want dat is niet heel fijn voor de benen. Ondertussen hebben we ons wel opgesplitst, want niet iedereen loopt hetzelfde tempo. Bij de stops wachten we op elkaar, zodat we elkaar niet helemaal uit het oog verliezen.

Via Elden en het bijzondere natuurgebied Meinerswijk, waar we tussen de koeien (en bijbehorende stront) lopen komen we Arnhem binnen. Nu wordt het zwaar, want we lopen met nogal een omweg, en dat is best frustrerend als je de kortere weg ook weet! Bovendien is Arnhem niet echt vlak, en met name het dalen is voor de benen en voeten zwaar. Bij Hoeve Klein Mariëndaal houden we onze laatste stop. Nog een kleine 6 km…. Dat is wel echt afzien, maar we hebben het gehaald! Tussen 9.20u en 9.29u finishen we allemaal. Supertrots dat we deze bijzondere ervaring samen hebben volbracht, en heel blij dat we dit hebben kunnen doen voor de mensen die zo hard een steuntje kunnen gebruiken.

Volgend jaar weer?! Met meer?

Een gemend team met mensen van Welcom, Gemeente andere samenwerkingspartners en statushouders zou geweldig zijn! Ik hoor het graag via a.weg@welcommail.nl
Mocht je nog niet gedoneerd hebben, dit kan nog steeds, tot 1 september https://www.nachtvandevluchteling.nl/teams/wees-welcom

telefoon