Mail ons
[javascript protected email address]
intro afbeelding
MEE

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Wat is cliëntondersteuning?
Een cliëntondersteuner helpt bij het regelen van zorg en ondersteuning. Daarvoor gaat iemand eerst naar de gemeente. Als ze er daar samen niet uit komen, dan kan een cliëntenondersteuner samen met deze persoon bekijken welke problemen iemand heeft en wat er nodig is hebt om deze op te lossen. Dat kan van alles zijn, zoals vragen over wonen, werk of school, gezondheid, sport, reizen met het openbaar vervoer of vragen over de opvoeding.

Voor wie is cliëntondersteuning bedoeld?
De cliëntondersteuning van MEE is er ten eerste voor iedereen met een beperking of een chronische ziekte. Maar ook voor mensen die te maken hebben met iemand met een beperking. Bijvoorbeeld als je samen in één huis woont of zorgt voor iemand met een beperking.Bij MEE weten ze heel veel over leven met een lichte verstandelijke beperking (LVB), een autisme spectrum stoornis (ASS) of een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Maar een cliëntondersteuner van MEE kan ook helpen als iemand te maken heeft met een lichamelijke beperking, een chronische ziekte, een psychische aandoening of gedragsproblemen. De cliëntondersteuner kan ook helpen bij problemen gerelateerd aan nieuwkomers en participatie.

Wat doet een cliëntondersteuner?
Een cliëntondersteuner van MEE weet welke voorzieningen er in de buurt zijn en kent de wetten en regels om mensen (met een beperking) te helpen. Als iemand niet weet wat er nodig is dan helpt de cliëntondersteuner ook om dit duidelijk te maken en vertelt hoe je die ondersteuning kunt aanvragen. Als iemand het ingewikkeld vindt om zorg of ondersteuning aan te vragen, dan kan de cliëntondersteuner ook daarbij helpen. Bijvoorbeeld bij een gesprek met een zorgorganisatie of bij de gemeente.

De ondersteuning van een cliëntondersteuner is gratis en onafhankelijk.

De cliëntondersteuner kijkt niet naar de belangen van organisaties, zoals een gemeente of een zorgaanbieder. Cliëntondersteuning van MEE is gratis en er is geen verwijzing voor nodig. Meer info over cliëntondersteuning, klik dan hier.

Als iemand cliëntondersteuning aan wil vragen dan kan dit bij MEE Oost via 0314 344 224 of info@mee-oost.nl of kijk hier.

telefoon