Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Jongeren

Online high tea in Montferland groot succes

Maar liefst 37 jongeren, tussen 11 en 13 jaar uit Montferland, hebben zaterdag 23 mei hun eigen familie verrast met een high tea. Kiki en Anne-Marij uit ‘s-Heerenberg wilden graag hun families een hart onder de riem steken in deze coronatijd. Samen met jongerenwerker Joyce Lurvink van Welcom hebben zij dit plan verder uitgewerkt.

Joyce: ‘Ontzettend leuk bedacht van deze meiden. De dames hebben bij het jongerenstimuleringsprogramma ‘Ik ben Geweldig’ budget aangevraagd om dit initiatief te financieren. Toen dat werd goedgekeurd konden ze echt aan de slag. Recepten bedenken, boodschappen doen, menukaartjes maken en het verzorgen van de PR. De reacties bij de aanmelding vooraf waren al veelbelovend: “Wat een leuk initiatief!” en “Leuk idee, ik zou wel iets lekkers voor mijn ouders en opa en oma willen maken!”.
Zaterdagmorgen werden de tasjes met alle benodigdheden gevuld en uitgedeeld door 4 jongeren. Vervolgens hebben de jonge deelnemers in eigen huis de high tea voorbereid. Alle hapjes maakten ze zelf en uiteraard werd de tafel ook mooi gedekt. 

Om toch het gevoel van saamhorigheid te creëren konden de gezinnen op hetzelfde tijdstip met elkaar online de High Tea nuttigen via House Party (waarmee je met een groep kan videochatten). Ouders, opa’s/oma’s, broertjes en zusjes waren onder de indruk en ontroerd door dit mooie initiatief. Naast de High Tea heeft ieder gezin 3 blanco kaarten ontvangen die ze mochten versieren en voorzien van een mooie tekst. Deze 111 kaarten zullen overhandigd worden aan eenzame ouderen in Montferland.
Na afloop ontving Joyce veel leuke berichten over deze actie van zowel de jongeren als ouders. Een van de deelnemers mailde: “Wij hebben gisteren enorm genoten van de high tea door onze zoon klaargemaakt. Dank jullie, geweldig idee en goed geregeld allemaal! Complimenten!”.

telefoon