Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Spannend kinderconcert in het amfitheater

Peter en de wolf in de bossen bij Wolkenland

Voeg een eeuwenoud sprookje, live muziek, toneel, natuur en een openluchttheater samen en er ontstaat een unieke vertelling van het muzikale sprookje Peter en de wolf.

Maandag 4 en dinsdag 5 juli kwamen 400 basisschoolkinderen uit de regio samen met leraren en ouders in het amfitheater van groepsaccommodatie Wolkenland. Vanaf het Peeske liepen zij een avontuurlijke route door het Bergherbos waar ze figuranten tegen kwamen uit het verhaal: Peter, de kat, het vogeltje, de eend, jagers, grootvader en natuurlijk die akelige wolf. Ondertussen werd er op iedere plek een andere melodie gespeeld door leden van muziekvereniging Volharding uit Beek. Bij het vogeltje waren de vrolijke noten van een dwarsfluit te horen en klonk bijvoorbeeld de fagot bij grootvader.

Al deze melodieën en figuranten kwamen samen op Wolkenland, een bijzondere accommodatie op 78 meter boven NAP midden in de bossen bij Beek. In de stenen amfitheater werd het verhaal van Peter en de wolf opgevoerd, begeleid door een 20-koppig liveorkest onder leiding van Geert Jan Dijkerman. Aandachtig werd er gekeken en geluisterd hoe Peter besloot om stiekem uit de tuin van grootvader te sluipen. Gelachen werd er om de ontmoetingen met de dieren en de boze grootvader, want wat nou als de grote boze wolf Peter gevonden had? De spanning was van de gezichten af te lezen toen langzamerhand de paukenslagen steeds luider werden en plotseling de wolf tevoorschijn kwam. Gelukkig was Peter niet bang en werd er met een beetje hulp van de kinderen een list bedacht om aan de wolf te ontsnappen. Want zoals bijna alle sprookjes eindigen, liep het bij iedereen goed af. Dit unieke project werd uitgevoerd door Margreet Udink, Jacqueline Veraart, groepsaccommodatie Wolkenland en stichting Welcom en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

           Foto's gemaakt door Robin Sommers.

telefoon