Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Schuldhulpmaatje

SchuldHulpMaatje helpt ook tijdens de coronacrisis

Veel mensen raken door de coronacrisis hun werk kwijt. Dat betekent meestal ook een forse achteruitgang in inkomen. Wie dat niet goed kan opvangen, komt al snel in financiële problemen. Veel mensen schamen zich daar zo voor, dat ze geen hulp durven te vragen. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Montferland op zoek.

De vrijwilligers van SchuldHulp-Maatje denken mee hoe je kunt rondkomen van een lager inkomen. Ook als er nog geen schulden zijn. Wie al wel betalingsproblemen heeft, kan hulp krijgen van een Maatje om weer uit de financiële problemen te komen. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Hulp in coronatijd

Al duizenden mensen in Nederland zijn in de afgelopen jaren door een maatje geholpen. Ook in deze coronatijd werkt SchuldHulpMaatje Montferland door. Onder normale omstandigheden komt een maatje bij de hulpvrager thuis, maar dat is in deze tijd van corona niet mogelijk. Gelukkig zijn er tal van andere mogelijkheden, zoals bellen, mailen, Whatsapp, beeldbellen en natuurlijk de papieren post.

Aanmelden

Geldzorgen veroorzaken veel stress. Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Iedereen met (dreigende) financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is. Aanmelden? Bel de welzijnslijn van Welcom via 0316 - 29 28 28 (bereikbaar van ma t/m vrij tussen 9.00-12.00 uur). Coördinator Irene Veerbeek neemt dan contact met je op. Je kunt haar ook rechtstreeks bereiken via 06-82764029 of per mail: i.veerbeek@welcommail.nl

Wil je liever eerst zelf zien hoe je er financieel voorstaat, doe dan anoniem de test op www.uitdeschulden.nu. Binnen een paar minuten weet je of het nodig is om in actie te komen.

telefoon