Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Veilig Montferland!

Succesvolle informatieve middag over fraude en oplichting

Afgelopen dinsdagmiddag, 25 april 2023 heeft stagiaire Beau Maatkamp namens Welcom in het Albertusgebouw in Didam de eerste informatieve middag over fraude en oplichting georganiseerd.

Wijkagent Norman de Vries informeerde de deelnemers over de verschillende manieren waarop oplichters te werk gaan zowel bij mensen aan/in huis als digitaal via de smartphone, internetbankieren of email. Tevens liet hij de deelnemers ervaren hoe makkelijk het is om in een simpele babbeltruc te trappen. Tot slot heeft Norman de deelnemers tips gegeven waar je op moeten letten, hoe je oplichting kan proberen te voorkomen en wat je moet doen wanneer je opgelicht bent of vermoedens hebt van oplichting.
Daarna vertelde ervaringsdeskundige Mariska Masselink over de situaties die zij op haar werk tegenkomt op dit gebied. Ze vertelde hoe menselijke gewoontes, zoals vaste verstopplekken voor contant geld in huis, het voor een oplichter maar al te makkelijk kan maken om iemand op te lichten. Ook vertelde ze hoe kleding van bepaalde beroepsgroepen, die online te koop zijn, ervoor kunnen zorgen dat men denkt echt met een bepaald persoon te maken te hebben. Het bleek een interessante en leerzame bijeenkomst waarbij de deelnemers goed geïnformeerd naar huis gingen.
Deze informatieve bijeenkomst was de eerste van een reeks die de komende maanden op meerdere plekken in Montferland zal worden georganiseerd. Interesse om deel te nemen? Houd dan onze socials en website in de gaten.

telefoon