Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Vrijwilligers In Beeld

Vrijwilligers In Beeld

Elke maand laat het Vrijwilligersplein van Welcom een vrijwilliger, actief in Montferland, aan het woord. Deze maand zijn we in gesprek met de vrijwilligers van de zwerfafvalbrigade (Loer)Beek.

Al bijna 4 jaar komen elke laatste zaterdagmorgen van de maand een groep inwoners van Beek/Loerbeek bij elkaar bij Zalencentrum de Dèèl in Loerbeek om in kleine groepjes of alleen op pad te gaan langs de weg om zwerfvuil op te ruimen.
Een van de vrijwilligers vertelt: 
"Vanaf 10 uur verzamelen we en verdelen we de straten en wegen onder de aanwezigen. Marcel Beekman van de Dèèl heeft een container voor ons laten plaatsen via de gemeente en heeft voor ons een kopje koffie of thee klaar staan als we terug zijn. Helaas, in corona tijd kunnen we niet meer in groepjes lopen, maar gaat iedereen individueel op pad of in tweetallen en verdelen we de routes via een appgroep. Het is fijn om je eigen buurt of straat op deze manier schoon te houden en natuurlijk is het goed voor de onderlinge contacten in de buurt! We krijgen veel opgestoken duimpjes van voorbijgangers als we bezig zijn en vinden de gekste dingen. We worden zelfs af en toe beloond met een donatie van geld. Het zou niet nodig zijn als iedereen zijn eigen afval opruimt, maar het geeft veel voldoening als je buurt er netjes uitziet. Iedereen is welkom en kan meedoen, voor belangstellenden is altijd plaats!"

Wilt u ook uw steentje gaan bijdragen en gezellig aanhaken wanneer het u schikt? Neem contact op met coördinator Dominique P. Schön: 06-23334320. Wil je op de hoogte blijven van de acties dan kun je ook op de Facebook-pagina kijken “Wandel Schoon”.

telefoon