Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Vrijwilligers in Beeld

Vrijwilligers in Beeld

De kledingbank in hun nieuwe onderkomen aan de lichtenhorststraat 13 in Didam

Al bijna 9 jaar bestaat de Kledingbank Montferland. Vrijwilliger van het eerste uur Riet Visser, en Gerrie Krabbe en Ineke Kleinsman die inmiddels ook al jaren actief zijn bij de kledingbank, leggen uit wat hen zo enthousiast maakt om zich hiervoor in te zetten.

Het geeft zo’n goed gevoel om anderen zo tastbaar te helpen…


Riet vertelt: Doordat ik al actief was bij de Voedselbank merkte ik dat er ook behoefte was aan kleding onder de gebruikers van de Voedselbank. Samen met de Voedselbank hebben we de Kledingbank opgezet, nu alweer bijna 9 jaar geleden. Nu bestaat onze groep vrijwilligers uit 38 dames en heren die heel enthousiast zijn om te helpen. 

Gerrie en Ineke vullen aan: Het is erg fijn om mensen zo tastbaar te kunnen helpen, we zien volwassenen en kinderen die erg blij zijn dat zij een aantal mooie setjes kleding kunnen uitzoeken. Natuurlijk is het voor ons vrijwilligers, buiten dat wij iets goeds willen doen voor een ander, tegelijkertijd een vorm van sociaal contact met anderen. Nadat corona ons vorig jaar een poos stil legde kunnen we nu gelukkig weer open zijn, als is het met aangepaste tijden en in kleinere groepjes. Ondertussen zijn we verhuisd en hebben we een nieuw onderkomen gekregen. Onze klanten komen niet alleen uit Montferland maar ook uit omliggende gemeenten. We hebben een regionale functie omdat niet in elke gemeente een Kledingbank bestaat. Mensen komen dus van Zevenaar tot aan Varsseveld om bij ons kleding te halen. Dus we zijn erg blij met deze grotere ruimte. We zien altijd blije gezichten als ze hier de deur uit lopen en dat is een heel fijn gevoel!

telefoon