Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Vrijwilligers in Beeld

Vrijwilligers in BeeldMaarten van der Wolf en Ludo Roes op de stelling van de molen in Zeddam.

De oudste Torenmolen van Nederland staat in Zeddam en wordt geheel gerund door vrijwilligers. Maarten van der Wolf en Ludo Roes, beide al vrijwilligers sinds jaren, zijn na al die tijd nog steeds enthousiast als ze over de molen vertellen.

Je ontmoet zoveel leuke mensen!


Maarten legt uit hoe hij als niet-Zeddammer betrokken raakte bij de molen…. Van kinds af aan heb ik interesse gehad voor molens. Bij mij in de buurt stond er vroeger één en nadat ik in Zeddam ben komen wonen en door Ludo gevraagd ben om vrijwilliger te worden, hoefde ik niet lang na te denken. Het doen van vrijwilligerswerk in je eigen dorp maakt dat je je betrokken voelt en mensen leert kennen. Ik ben nu sinds 2002 hier vrijwilliger als gids en doe het nog steeds met veel plezier!
Ludo vervolgt: “ik was al een paar jaar actief nadat ik ook gevraagd was en kende Maarten omdat hij bij in de straat was komen wonen. Inmiddels ben ik naast gids ook secretaris en doe dat na al die jaren nog steeds met veel plezier. Je ontmoet zoveel leuke mensen. Toeristen natuurlijk, maar ook mensen uit eigen dorp die nog nooit bij ons binnen zijn geweest. We hebben nu een team van 8 vrijwilligers, zelfs de jongste molenaar van Nederland die uit ons eigen Zeddam komt, maar kunnen nog best wat vrijwilligers gebruiken. Helaas is het nu in coronatijd rustig, maar we missen het erg en hopen dat we snel weer iedereen kunnen verwelkomen!

Vrijwilligers in beeld editie april 2021: Kledingbank Montferland

telefoon