Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Vrijwilligersfeest

Vrijwilligersfeest Welcom

Zaterdag 2 November was het zover. Het jaarlijkse vrijwilligersfeest van Welcom. Dit om elk jaar alle mensen die bij Welcom in hun eigen tijd iets bijdragen aan het welzijn van een ander in het zonnetje te zetten. Dit jaar was het feest in De Dèèl in Loerbeek. De aanvang was om 16:00 uur, maar rond 15:30 uur stonden de eersten al in de rij.

Men kwam niet zomaar binnen want ze werden grondig gecontroleerd door onze ‘security guard’ (Thijs Jansen van Jumbo Entertainment). Het was maar goed dat hij er stond want wat de mensen allemaal mee probeerden te smokkelen was ronduit schokkend! Eigen wijn, een biljartbal en sommigen bleken hun tasje nog niet afgerekend te hebben!

Na bekomen te zijn van de schrik, en er kostelijk om hebben kunnen lachen nam iedereen plaats en kreeg men een kopje koffie of thee aangeboden. Gastvrouw Wilma Wieskamp heette de vrijwilligers welkom. Na de uitleg over het programma deze middag gaf ze het woord aan directeur-bestuurder Pascal van der Maas. Deze bedankte alle vrijwilligers en haalde het belang van hun inzet nog maar eens aan. Wethouder Wim Sinderdinck was ook aanwezig met zijn vrouw om aan te geven hoe belangrijk ze het werk van de vrijwilligers vinden.

Hierna was er nog tijd voor ‘Table Magic’. Bij elke tafel werden er goocheltrucs vertoond waarbij de meest gehoorde zin was: ‘Hoe doet hij dat toch?!’

En toen was het tijd voor muziek!

Het koor A Sign of Friendship kwam met 70 man (en vrouw) sterk zingen. En wat was het een feest! Er werd gedanst, meegezongen, ingehaakt om mee te deinen en met open mond geluisterd naar adembenemende solo’s. Na een uur genieten kwam er een eind aan de muziek, maar niet voordat er een heuse polonaise gelopen was. Onder luid applaus vertrok het koor weer naar het volgende concert.

Iedereen moest even bijkomen, misschien zelfs op adem komen, en napraten over hoe mooi het koor wel niet gezongen had. Terwijl er, onder het genot van een drankje, nog druk na-gekletst werd over het koor nam (hoofd beheer) Peter Dieks het woord. En met de gevleugelde woorden: “Het buffet is geopend” kon iedereen aanvallen. Eerst was er een koud buffet. Dit werd later aangevuld met het warme buffet. Het eten smaakte erg goed, en aan het geroezemoes te horen was het ook erg gezellig.

Met een kopje koffie (of thee) na liep het Welcom vrijwililgersfeest 2019 al weer op zijn einde. Met een handdruk van de directeur-bestuurder en een kleinigheidje als (extra) bedankje voor hun inzet dit jaar keerden de vrijwilligers weer huiswaarts.

telefoon