Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Sport

Webinar over leden binden en behouden: blijf je club trouw!

Als de coronacrisis ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat leden enorm loyaal zijn aan hun vereniging. In goede en in slechte tijden! Maar toch is trouw zijn aan de club niet zo vanzelfsprekend als het lijkt, want steeds meer verenigingen zien het ledenaantal toch langzaam teruglopen.

Achterhoek in Beweging, welzijnsinstelling Welcom en de gemeente Montferland organiseren daarom een webinar over ledenbinding en -behoud. Samen met verenigingen uit de Achterhoek ga je in een interactieve online sessie aan de slag met binding en behoud van leden voor jouw vereniging.

Tijdens dit webinar krijg je tips, adviezen en inzichten om je leden - nu en in de toekomst - ook trouw te laten blijven aan de club. De experts van Start2Create nemen je mee in een andere manier van denken. Via onverwachte wegen kom je tot inspiratie en nieuwe ideeën om leden te blijven binden en behouden.

Webinar op vijf tijdstippen

Om zoveel mogelijk clubs aan de online sessies deel te laten nemen organiseren we het webinar op vijf tijdstippen: maandag 8 februari, dinsdag 9 februari, woensdag 10 februari (2x)
en donderdag 11 februari. De sessie is elke avond van 19.30 tot 21.00 uur. Er is dus altijd wel een moment te vinden wanneer het in jouw agenda past.

Na afloop kun je direct aan de slag en concrete stappen zetten. Tip: attendeer en enthousiasmeer vooral ook je mede (bestuurs)leden om deze sessie te volgen. Na afloop kunnen jullie dan samen aan de slag om werk te maken van ledenbinding binnen jullie vereniging.

Ledenwerving- en behoud als grootste uitdaging

Uit de Achterhoekse Verenigingsmonitor blijkt dat 70% van de verenigingen ledenwerving- en behoud als grootste knelpunt zien. Veel verenigingen gaan enthousiast aan de slag met ledenwerving. Echter is ledenbehoud vaak minstens zo belangrijk. Als de achterdeur van de vereniging wagenwijd open staat en veel leden de club niet trouw blijven, dan heeft ledenwerving per saldo weinig resultaat. Na afloop van het webinar heb jij antwoorden gevonden op de volgende vragen:

Waarom scoren clubs uit de Achterhoek zo goed op ledentrouw?

Hoe houden we tijdens corona toch binding met onze leden?
Hoe zorgen we ervoor dat leden ook na de corona zo trouw blijven?

Heb je na deze avond behoefte aan verdere verdieping en ondersteuning? Dat kan! Bij voldoende animo gaan we in vervolgsessies de diepte in op het binden en behouden van leden. Ook de verenigingsadviseur in Montferland (Guido Groenendijk – verenigingsadviseur Welcom) staat voor jullie klaar om jullie verder te helpen.

Verenigingsleven als kloppend hart

Het verenigingsleven staat door het COVID-19 virus voor grote uitdagingen. Ruth Mijnen – wethouder Sport: ‘Binding met de leden is in deze moeilijke periode voor elke vereniging een flinke uitdaging. Ik zie veel mooie voorbeelden voorbij komen van verenigingen die daar heel mooi in slagen. Met dit webinar willen we verenigingen ondersteunen om ervaringen uit te wisselen en vooral van elkaar te leren. Samen sterk! Daarnaast is ook na corona ledenbinding- en behoud natuurlijk een belangrijk thema. We gunnen iedere inwoner van Montferland om een leven lang actief te zijn bij een vereniging’.

Jan van Halteren – wethouder Cultuur vult aan: ‘Ons verenigingsleven is het kloppende hart van de gemeente Montferland. Iedereen mist het gezellig samen komen op de vereniging. Dit webinar is niet alleen voor sportverenigingen interessant, ook culturele en welzijnsverenigingen zijn van harte welkom. Door sport en cultuur samen te brengen ontstaan vaak juist hele verrassende en creatieve inzichten. Zo kunnen verenigingen ook weer van elkaar leren. Ik beveel deelname aan dit webinar elke vereniging in Montferland dan ook van harte aan’.

Aanmelden en meer informatie

Deelname aan het webinar ‘Blijf je club trouw’ is gratis. Er zijn per avond maximaal 25 plekken beschikbaar, dus meld je snel aan via deze link. De sessie op dinsdag 9 februari heeft het maximale deelnemersaantal bijna bereikt en ook op de andere data loopt het snel, dus meld je snel aan.

Neem voor meer informatie over het webinar en/of voor individuele verzoeken voor verenigingsadvies contact op met Guido Groenendijk, verenigingsadviseur bij Welcom: g.groenendijk@welcommail.nl
of 06-23237100.

Achterhoek, de grootste vereniging van Nederland

Dit webinar is onderdeel van de campagne ‘De Achterhoek, de grootste vereniging van Nederland’. In het najaar van 2020 heeft Achterhoek in Beweging via een campagne alle leden uit het Achterhoekse verenigingsleven bedankt voor hun trouw, geduld, creativiteit en loyaliteit. Bekijk deze campagne eens terug op www.degrootstevereniging.nl

telefoon