Mail ons
[javascript protected email address]
intro afbeelding
Verenigingen

Webinar voor (sport)verenigingen: ‘Financieel gezond de crisis door’

Op woensdag 9 december van 19.30 tot 21.00 uur organiseert NOC*NSF voor sportverenigingen het webinar ‘Financieel gezond de crisis door’. Peter Baak geeft je tijdens een interactief webinar antwoord op al jouw vragen om jullie vereniging ook tijdens deze moeilijke coronatijd financieel gezond te houden.

Door het COVID-19 virus zijn het uitdagende tijden voor verenigingen. Sinds maart van dit jaar is alles opeens anders. Verenigingen staan voor grote uitdagingen, zeker ook op financieel gebied. Tijdens het webinar krijgen jullie nieuwe inzichten om direct toe te passen in jullie vereniging. Met de concrete tips en adviezen van Peter Baak, blijven jullie ook in de toekomst financieel gezond.

Tijdens het webinar neemt Peter jullie mee in welke nieuwste (corona) regelingen er beschikbaar zijn voor verenigingen. Ook inspireert hij hoe jullie in deze tijd toch op creatieve manieren inkomsten kan blijven ontvangen. Tenslotte bespreken de deelnemers met elkaar de belangrijkste uitdagingen voor de komende 12 maanden.

Financiën bij Montferlandse sportverenigingen

Tijdens de COVID-19 crisis is in april en mei de Achterhoekse Verenigingsmonitor uitgezet. Uit de resultaten blijkt dat op dat moment ruim de helft (55%) van de Montferlandse verenigingen financieel (zeer) gezond waren. Ten opzichte van verenigingen in andere Achterhoekse gemeenten ligt dit percentage iets lager. Op de vraag naar de verwachte impact van het coronavirus, gaven relatief veel clubs aan bang te zijn dat hun financiële positie gaat verminderen. De helft van de clubs gaf aan bang te zijn dat vooral het verlies van leden voor een verslechterde financiële positie gaat zorgen.

In de Verenigingsmonitor gaven de clubs aan vooral behoefte te hebben aan ondersteuning op het gebied van sponsoring (45%), samenwerking met andere sportverenigingen (40%) en financiën (25%). De gemeente Montferland gaat samen met welzijnsinstelling Welcom en de regionale samenwerkingsorganisatie Achterhoek in Beweging aan de slag om verenigingen verder te ondersteunen onder andere door de organisatie van workshops, bijscholingen en webinars.

Over Peter Baak

Peter van Baak verzorgt het webinar ‘Financieel gezond de crisis door’. Hij is medeoprichter van SponsorVisie en Crowdfunding voor Clubs en is expert op het gebied van sport en commercie. Hij speelde jarenlang tophockey bij T.H.C. Hurley. Daarnaast was hij actief als ondernemersadviseur. In 2010 startte hij SponsorVisie met als doel om sponsoring van lokale sportverenigingen te veranderen. Hij heeft een groot aantal verenigingen geholpen met een hele nieuwe benadering van sponsoring. Peter verzorgt wekelijks presentaties voor sportbonden zoals de KNVB en ook tientallen gemeentes.

Aanmelden en meer informatie

Deelname aan het webinar ‘Financieel gezond de crisis door 2.0’ is gratis. Voor het webinar zijn er voor heel Nederland 100 plekken beschikbaar, dus meld je snel aan via https://sportopleidingen.nl/inschrijfformulier?id=608&session=1096&closed=true).

Attendeer en enthousiasmeer vooral ook jouw mede (bestuurs)leden om het webinar te volgen. Na afloop kunnen jullie dan direct samen aan de slag met het zetten van concrete stappen om als vereniging financieel gezond te blijven!

Neem voor meer informatie over het webinar en/of voor individuele verzoeken voor verenigingsadvies contact op met Guido Groenendijk, verenigingsadviseur bij Welcom: g.groenendijk@welcommail.nl
of 06-23237100.

telefoon