Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding
30 mei t/m 3 juni 2022

'Week van het Gezin' bij Welcom

Ben jij een ouder, verzorger, kind of jongere (of anders geïnteresseerd)? Dan is deze week speciaal voor jou! Welcom organiseert een inspirerende en informatieve week speciaal voor gezinnen. Tijdens deze week wordt er op verschillende manieren aandacht besteed aan alles wat er in of rondom een gezin kan spelen. Je bent van harte welkom!

Wat kun je verwachten?

 • Vraagbaak
  Iedere dag is er tussen 10.00 uur en 22.00 uur de gelegenheid om online vragen te stellen aan een sociaal werker van Welcom. Dat kan gaan over het thema van die dag of over een andere gezins-gerelateerde kwestie.
 • Socials
  Iedere dag worden er verschillende tips en weetjes op onze socials geplaatst. Houd hiervoor onze pagina's op Facebook en Instagram in de gaten.
 • Informatiemarkt
  Op donderdag 2 juni wordt er een informatiemarkt georganiseerd waarbij er deel kan worden genomen aan verschillende
  workshops, je in contact kan komen met andere ouders en ervaringsdeskundigen en waarbij je vrijblijvende informatie kan ophalen
  over het aanbod van Welcom voor kinderen, jongeren en gezinnen. 
 • Speeddate
  Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen met kinderen, jongeren of gezinnen? Kom dan naar de speeddate waarbij je vrijblijvend informatie kan ophalen.

Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteiten behorende bij deze week. Voor alle activiteiten geldt een vrije inloop. Aanmelden is niet nodig.

PROGRAMMA - 30 mei t/m 3 juni 2022

 • Maandag 30 mei
  Vraagbaak met Ellen Jongeneel

  Tussen 10.00 - 22.00 uur kan er geappt worden met Ellen Jongeneel. Ellen geeft vanuit haar eigen ervaring, informatie over het stiefouderschap en samengestelde gezinnen.

  Tips, weetjes, info voor gezinnen met zorg

  Houd onze socials in de gaten voor tips, weetjes en informatie voor gezinnen met zorg.

 • Dinsdag 31 mei
  Vraagbaak Gezinsmaatjes

  Tussen 10.00 - 22.00 uur kan er geappt worden met Chantal Kuipers en Rianne Wanders over alles wat het project gezinsmaatjes kan bieden aan gezinnen.

  Speeddate

  Tussen 19.00-20.00 uur is er een speeddate in het Albertusgebouw om vrijblijvend informatie op te halen over vrijwilligerswerk met kinderen, jongeren en gezinnen.

  Tips, weetjes, info voor gezinnen met zorg

  Houd onze socials in de gaten voor tips, weetjes en informatie voor gezinnen met zorg.

 • Woensdag 1 juni
  Vraagbaak Jongerencoaches en sportbuurtwerkers

  Heb je een vraag over het jongerenwerk of de beweegmogelijkheden voor kinderen en jongeren? Tussen 10.00 - 22.00 uur kan er geappt worden met de jongerencoaches en sportbuurtwerkers van Welcom.

  Vrije Inloop

  Ben je nieuwsgierig naar alles wat Welcom kan betekenen voor kinderen, jongeren en gezinnen? Loop dan tussen 14.00 - 16.00 uur gezellig binnen. De koffie staat klaar!

  Tips, weetjes, info voor gezinnen met zorg

  Houd onze socials in de gaten voor tips, weetjes en informatie voor gezinnen met zorg.

  Lasergamen voor jonge mantelzorgers

  Van 14.30-16.00 en van 16.00-17.30 uur gaan we Lasergamen! Voor meer informatie en aanmelden KLIK HIER

 • Donderdag 2 juni
  Vraagbaak Jonge mantelzorgers

  Heb je een vraag over jonge mantelzorgers of wil je meer informatie? Tussen 10.00 uur en 22.00 uur kan er geappt worden met Elize Navis, de consulent voor jonge mantelzorgers: 06-20257392.

  Tips, weetjes, info voor gezinnen met zorg

  Houd onze socials in de gaten voor tips, weetjes en informatie voor gezinnen met zorg.

INFORMATIEMARKT

Donderdag 2 juni wordt er een informatiemarkt georganiseerd voor ouders/verzorgers, kinderen, jongeren en geïnteresseerden. Tijdens deze markt worden er workshops gegeven en zijn er informatiestandjes over alles dat Welcom kan bieden voor gezinnen in de gemeente Montferland. Hierbij is ruimschoots de gelegenheid om met andere ouders en ervaringsdeskundigen in contact te komen en om vragen te stellen aan professionals. Kinderen en jongeren kunnen meedoen met leuke activiteiten en er wordt gezorgd voor een lekker hapje en drankje. Daarnaast zijn er ook samenwerkingspartners aanwezig zoals het Sociaal Team Montferland, Praktijkondersteuner huisarts en GGNet. 

Er is een interessant en uiteenlopend programma samengesteld waarbij je zelf kiest aan welke lezing je wel of niet deelneemt.

Wie kom je allemaal tegen?

 • Coördinatoren gezinsmaatjes
 • Jongerencoaches
 • Sportbuurtwerkers
 • Mantelzorgconsulent (jonge mantelzorgers)
 • Voorleesexpress
 • Medewerkers van het sociaal team Montferland
 • Medewerkers GGNet
 • Praktijkondersteuner huisarts
 • Ellen Jongeneel, ervaringsdeskundige
 • Ellen Post, coach en reflexintegratietherapeut


PROGRAMMA INFORMATIEMARKT

18.30 uur Inloop

19.00 uur workshop Ellen Jongeneel - Samengestelde gezinnen

In deze lezing vertelt Ellen openhartig en puur over haar ervaringen uit de tijd dat ze zelf opgroeide in een samengesteld gezin en over haar ervaringen als stiefmoeder en alle uitdagingen die dit met zich meebrengt.

20.10 uur workshop Ellen Post - Autisme in het gezin

Ellen Post is coach en reflexintegratietherapeut en biedt leerbegeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen die problemen ervaren in hun sociaal emotionele ontwikkeling, gedrag en bij het leren op school. Maar bovenal is Ellen ook moeder waaronder moeder van een zoontje met autisme. Vanuit haar ervaring maar ook vanuit haar kennis vertelt ze over de uitdagingen die zij is tegengekomen en geeft ze tips & tricks over hoe je hier als ouders maar ook als gezin mee om kunt gaan.

21.10 uur Afsluiting


De informatiestandjes kunnen doorlopend worden bezocht.

telefoon