Mail ons
[javascript protected email address]
intro afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Betrokken vertegenwoordigers (mentoren) voor onze cliënten (Mentorschap Overijssel Gelderland)

Taakomschrijving
Voor diverse cliënten zoeken we mentoren die helpen besluiten te nemen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.
Een mentor is wettelijk vertegenwoordiger van mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen op het gebied van zorg en welzijn. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met dementie, psychiatrische stoornissen of een verstandelijke beperking.
Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt, hem leert kennen en weet wat hij leuk en belangrijk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welzijn, die de cliënt zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt of de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien.
Wil jij het verschil maken voor één van onze cliënten? Kan je goed communiceren, ben je initiatiefrijk, onafhankelijk en integer? Dan is mentorschap iets voor jou.

Werksoort

Hulpverlening
Anders

Doelgroep
Volwassenen
Senioren
mensen met een beperking

Werktijden
8 - 10 uur per maand, af te stemmen met de cliënt

Vrijwilligersondersteuning
Je wordt begeleid en ingewerkt door de coördinator 

Aantal gezochte vrijwilligers
meerdere

Verklaring omtrent gedrag (VOG) verplicht
Ja

Onkostenvergoeding
Ja

Scholing vereist

ja

Overige bijzonderheden

We bieden:
Waardevol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk met persoonlijk contact, ruimte voor eigen inbreng, flexibel in te delen tijden, scholing, begeleiding en ondersteuning, (maatschappelijke) werkervaring op jouw CV, een onkostenvergoeding. Het is een boeiende vrijwilligersfunctie met een ‘bite’. Goed mentorschap uit zich in een combinatie van professionele kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor (wettelijk vertegenwoordiger) voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. De kantonrechter stelt dan een mentorschap in, dat wordt uitgevoerd door de vrijwilliger onder verantwoordelijkheid van stichting Mentorschap Overijssel Gelderland. We kijken zorgvuldig naar de juiste match tussen mentor en cliënt, waarbij de wensen van beiden uitgangspunt zijn.

Naam van de organisatie

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland

Website
https://www.mentorschapog.nl

Organisatie is actief in
Montferland

Mentoren gevraagd ( St. Mentorschap Overijssel en Gelderland)

svp dag - maand -geboortejaar invullen
telefoon