Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
intro afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Doe mee en doe meer samen, wordt vrijwilliger Buurtcirkel

Titel vacature
Doe mee en doe meer samen, wordt vrijwilliger Buurtcirkel

Taakomschrijving

Vind je het leuk om: - Samen met anderen te koken en leuke dingen te ondernemen? - Mensen te begeleiden in hun zelfstandigheid? - Zelf iets te betekenen voor een ander? Wordt dan vrijwillig coach bij Buurtcirkel! Wat ga je doen? De vrijwilligers Buurtcirkel kijken hoe de deelnemers aan een Buurtcirkel elkaar kunnen helpen. Er zijn bijvoorbeeld deelnemers die liever niet alleen naar de tandarts of dokter gaan. Dan is er vast wel iemand uit de Buurtcirkel die met diegene mee wil gaan. Misschien is er iemand van de Buurtcirkel een kei in het doen van administratie. Daar kan iemand anders weer mee geholpen worden. En deelnemers kunnen natuurlijk samen leuke dingen doen. Af en toe samen koken, sporten of een lange wandeling maken. Heeft iemand een vraag of een probleem? Dan weet iemand uit de Buurtcirkel misschien het antwoord wel. Als vrijwilligers Buurtcirkel ondersteun je dit proces. We zoeken twee vrijwilligers voor één Buurtcirkel, jullie vormen samen een duo.

Werksoort
Actief in wijk en kern
Begeleiden van activiteiten

Doelgroep
Volwassenen
Mensen met een beperking

Werktijden

Voornamelijk op de woensdagavond tussen 17.00 en 19.00 in Het Barghse Huus

Vrijwilligersondersteuning

Aan de Buurtcirkel zijn ook twee coaches verbonden. De coaches volgen de groep vanaf de zijlijn. Zij ondersteunen het groepsproces en jou als vrijwilliger.

Aantal gezochte vrijwilligers

1

Verklaring omtrent gedrag (VOG) gewenst

Ja

Onkostenvergoeding

Ja

Scholing vereist

Nee

Overige bijzonderheden

Als vrijwilliger kom je net als de deelnemers uit ’s-Heerenberg of uit de directe omgeving. Je ondersteunt de deelnemers met het organiseren van de boodschappen en de maaltijd. Je draagt bij aan een gezellige sfeer en helpt de deelnemers in hun contacten onderling. Je doet dit samen met een andere vrijwilliger, jullie wisselen elkaar af. Aan de Buurtcirkel zijn ook twee coaches verbonden. De coaches volgen de groep vanaf de zijlijn. Zij ondersteunen het groepsproces en jou als vrijwilliger. Je kunt een vrijwilligersvergoeding krijgen. En uiteraard zijn onkostenvergoedingen en een ongevallen- en een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid (tijdens het werk) geregeld.

Naam van de organisatie

Welcom

Internet

www.buurtcirkel.nl

Organisatie is actief in

's-Heerenberg

's-Heerenberg, 16-12-19

Reactieformulier vrijwilligersvacature: Doe mee en doe meer samen, wordt vrijwilliger Buurtcirkel

svp dag - maand -geboortejaar invullen
telefoon