Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Gids voor stadswandelingen (Stadsmuseum 's-Heerenberg)

Taakomschrijving
Als gids begeleidt je een groep mensen en wandelt samen met hen langs interessante gebouwen en plekken in de historische stad. Je informeert de gasten op een toegankelijke en onderhoudende manier teneinde hen de waarde van het erfgoed in 's-Heerenberg te laten ontdekken, begrijpen en beleven. Als gids lever je een dienst waarbij de interactie met onze gasten een essentiële rol speelt. Het is belangrijk voor ons, dat onze gasten een leuke ervaring hebben. Heb je interesse in de geschiedenis van 's-Heerenberg en kun je boeiend vertellen en gasten enthousiasmeren, dan ben je van harte welkom te solliciteren.

Doelgroep
bezoekers van het museum

Werktijden
Je kunt zelf aangeven op welke dagen u beschikbaar wilt zijn als gids. Uiteindelijk maak je een selectie uit de informatie en bouw je daar je eigen verhaal omheen van maximaal vijf kwartier.

Vrijwilligersondersteuning
Je wordt ingewerkt door een collega stadsgids en u krijgt voor elka van de vier thema-wandelingen die wij aanbieden een uitgebreide studiegids.

Aantal gezochte vrijwilligers
meerdere

Werksoort
Cultuur, historie, buiten

Onkostenvergoeding

Nee

Verklaring Omtrent Gedrag
nee

Scholing vereist
Nee

Overige bijzonderheden

We hebben een enthousiast en gezellig team. Een paar maal per jaar neemt u deel aan vrijwilligersbijeenkomsten, waar uw bevindingen over het museum worden gehoord en meegenomen naar het bestuur. In de periode november t/m maart zijn we alleen in de weekenden geopend. We hebben verschillende werkgroepen die ook in de wintermaanden actief zijn. (zie andere vacatures)

Omschrijving van de organisatie
Het Stadsmuseum Bergh is gevestigd in een rijksmonument, het Joannes van Esserenhuis. Het museum geeft de bezoeker een intense beleving van de geschiedenis met behulp van de modernste technieken. In de filmzaal wordt de prachtige overzichtsfilm vertoond. Door middel van een gratis audiotour worden de verhalen verteld over vijf markante, historische Berghse vrouwen. De zeer gedetailleerde maquette laat met beeld, geluid en licht zien hoe ’s-Heerenberg er rond 1550 moet hebben uitgezien. Het St. Antoniusgilde heeft haar schatten uitgestald in twee vitrines. Hiernaast streeft het museum ernaar elk jaar een bijzondere expositie te organiseren, in 2023 is dit “Maria van Nassau, gravin tussen twee vuren”, waarin we het leven, karakter en positie van deze bijzondere vrouw in de gewelddadige 80-jarige oorlog belichten.

Naam van de organisatie
Stadsmuseum Bergh

Website / Social media

www.stadsmuseumbergh.nl
www.facebook.com/stadsmuseumbergh

Organisatie is actief in

‘s-Heerenberg

15-3-23

Reactieformulier Vrijwilligerswerk Montferland, Gids stadswandelingen ( Stadsmuseum Bergh)

telefoon