Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding header afbeelding header afbeelding header afbeelding
Vrijwilligers gevraagd

Vrijwilliger werving bezoekers [Stadsmuseum Bergh]

Taakomschrijving
In overleg met de werkgroep PR ontwikkelt u arrangementen en specifieke aanbiedingen voor diverse doelgroepen. De basis vormt hiervoor de rondleiding in het museum o.l.v. een gids. Mogelijke doelgroepen zijn ouderen, verenigingen, personeelsverenigingen, bedrijven en scholieren. Het inhoudelijke aanbod voor de laatste groep valt onder de werkgroep educatie.

U plant de groepsbezoeken, agendeert deze en zorgt voor een gids uit onze gidsenpool in samenwerking met de roostermaker.
U legt en onderhoudt de contacten over de groepsbezoeken met de verschillende partijen, waaronder VVV, de Heemkundekring, Stichting Kasteelstad , andere culturele instellingen en eventueel horecagelegenheden.

Werksoort

Administratie, werving, communicatie, planning

Doelgroep

Volwassenen

Werktijden

Enkele uren per week, in het begin zal het opstarten iets meer tijd vergen.

Vrijwilligersondersteuning

Ondersteuning door de werkgroep PR.

Aantal gezochte vrijwilligers

1

Verklaring omtrent gedrag (VOG) gewenst

Nee

Onkostenvergoeding

Nee

Scholing vereist

Nee, maar u hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Overige bijzonderheden

Het Stadsmuseum Bergh werkt nauw samen met Stichting Kasteelstad, waarin verschillende partijen uit ’s-Heerenberg zijn vertegenwoordigd om zo gezamenlijke arrangementen te kunnen aanbieden.

Naam van de organisatie

Stadsmuseum Bergh

Organisatie is actief in

’s-Heerenberg

Omschrijving van de organisatie

Het Stadsmuseum Bergh is gevestigd in een rijksmonument, het Joannes van Esserenhuis. Het museum geeft de bezoeker een intense beleving van de geschiedenis met behulp van de modernste technieken. In de filmzaal wordt de prachtige overzichtsfilm vertoond. Door middel van een gratis audiotour worden de verhalen verteld over vijf markante, historische Berghse vrouwen. De zeer gedetailleerde maquette laat met beeld, geluid en licht zien hoe ’s-Heerenberg er rond 1550 moet hebben uitgezien. Het St. Antoniusgilde heeft haar schatten uitgestald in twee vitrines. Hiernaast streeft het museum ernaar elk jaar een bijzondere expositie te organiseren; in 2022 "Maria van Nassau, gravin tussen twee vuren", waarin we leven, karakter en positie van deze bijzondere vrouw tijdens de gewelddadige 80-jarige oorlog belichten.

Internet & facebook

www.stadsmuseumbergh.nl

www.facebook.com/stadsmuseumbergh

22-3-22

Reactieformulier Vrijwilliger werving bezoekers [Stadsmuseum Bergh]

svp dag - maand -geboortejaar invullen
telefoon