Mail ons
[javascript protected email address]
intro afbeelding
MEE Samen

MEE Samen zoekt Reismaatjes voor jongeren uit Braamt, Azewijn en Didam

Titel vacature
MEE Samen zoekt Reismaatjes voor jongeren uit Braamt, Azewijn en Didam.  Ze willen graag naar Doetinchem leren reizen met het OV, waarschijnlijk trein, misschien ook bus of combi ervan. Maar ook leren fietsen. Dit lukt hen niet zonder hulp. Reist u een aantal keer mee met hen met het OV zodat zij het daarna mogelijk zelfstandig kunnen?

Taakomschrijving

Een Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar een werkplek of dagbesteding. Een deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Werksoort
Begeleiden van activiteiten
Samen leren

Doelgroep
Tieners/jongeren
mensen met een beperking

Werktijden

in overleg

Vrijwilligersondersteuning

Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen.

Aantal gezochte vrijwilligers

3

Verklaring omtrent gedrag (VOG) gewenst

Ja

Onkostenvergoeding

Ja

Scholing vereist

Nee

Overige bijzonderheden
Wanneer u wel geïnteresseerd bent in dit project, maar deze specifieke vraag niet bij u past dan hoeft dat geen belemmering te zijn om te reageren. We krijgen geregeld nieuwe vragen, waarbij je ondersteuning erg welkom is.
Als reismaatje kun je rekenen op deskundige ondersteuning van een consulent van MEE. Je krijgt gratis toegang tot de online-kennis community van MEE:
www.leer-mee.nl waardoor je informatie krijgt over verschillende soorten beperkingen. 

Naam van de organisatie

MEE Samen

Internet

www.meesamen.nl

Organisatie is actief in

Montferland

17-11-23

Reactieformulier vrijwilligerswerk Montferland : MEE Samen zoekt Reismaatjes

svp dag - maand -geboortejaar invullen
telefoon