Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Doet u mee?

Wie ondersteunt nieuwkomers in het vinden van hun weg in Montferland? [Welcom]

Taakomschrijving
We zoeken enthousiaste en betrokken vrijwilligers die nieuwkomers willen ondersteunen. Wat houdt de begeleiding in?
Je bezoekt activiteiten bij Welcom. Daar maak je kennis met nieuwkomers. Tijdens de activiteiten leren jullie elkaar kennen. Je legt praktische dingen uit en laat zien hoe het werkt, bijvoorbeeld: Hoe werkt het OV in Nederland? Welke winkels zijn er? Waar kan iemand goedkoop boodschappen doen? Hoe werkt marktplaats? Waar moet iemand op letten? Je helpt nieuwkomers zonder sociaal netwerk in de omgeving aan het begin met kleine dingen in het huis, b.v. schilderen of kleine reparaties.
Door hierin te ondersteunen help je ze hun weg te vinden en hun bestaan verder op te bouwen in Montferland. Momenteel zijn het met name Syrische en Somalische mensen. Ze willen weten hoe dingen in Nederland lopen. En ze willen de Nederlandse taal snel leren. Dit kan het beste door contact te maken met Nederlanders. Doe je mee?

Werksoort
Actief in wijk en kern
Administratie
Begeleiden van activiteiten
Hulpverlening
Samen leren

Doelgroep

Kinderen | Tieners | Jongeren | Volwassenen | Senioren | Multiculturele groepen

Werktijden
Tijdens de activiteiten: flexibel
De werktijden worden in overleg afgesproken

Vrijwilligersondersteuning

Maandelijks is er een terugkoppeling tussen vrijwilligers en trajectbegeleider.

Aantal gezochte vrijwilligers

5

Verklaring omtrent gedrag (VOG) noodzakelijk

Ja

Onkostenvergoeding

Ja

Scholing vereist

nee

Overige bijzonderheden

Nieuwkomers zijn mensen die als vluchteling in Nederland terecht zijn gekomen en inmiddels als statushouder worden aangemerkt. Dit betekent dat zij (tijdelijk) een verblijfsvergunning hebben gekregen. Vanaf het moment dat zij in de gemeente Montferland een woning toegewezen hebben gekregen worden zij begeleid door stichting Welcom. Wij doen dit samen met een groep enthousiaste vrijwilligers. 

Je vindt het leuk om mensen te helpen • Geheimhouding t.a.v. zaken die hem/haar vanuit zijn taak bekend zijn geworden over de nieuwkomer of de organisatie is verplicht • Communicatief vaardig • Zorgvuldig • Betrouwbaar

Naam van de organisatie
Welcom

Facebook | Instagram 


Organisatie is actief in

Geheel Montferland

17-1-24

Reactieformulier Vrijwilligerswerk Montferland; Wie ondersteunt nieuwkomers in het vinden van hun weg in Montferland? (Welcom)"

telefoon