Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Wie helpt mee om Fietsmaatjes Montferland uit te breiden naar Braamt, Zeddam en Didam?

Met Fietsmaatjes Montferland bieden wij mensen die niet meer zelfstandig kunnen of durven te fietsen de mogelijkheid om samen met een maatje (vrijwilliger) op een duofiets weer te gaan fietsen. Om dit mooie en succesvolle vrijwilligerswerk ook in andere plaatsen te bieden zoeken we hulp van enkele enthousiaste vrijwilligers uit Didam, Zeddam en Braamt die mee willen helpen en mee willen denken om dit traject op te kunnen starten.

Taakomschrijving
Je helpt mee om Fietsmaatjes Montferland uit te breiden naar andere plaatsen. Je kan helpen met het opzetten van de nieuwe locaties van Fietsmaatjes maar ook zelf fietsmaatje worden, of een combinatie van beide. Ook technische mensen voor onderhoud van de fietsen zijn van harte welkom!

Werksoort
actief in wijk en kern
Sport en Spel
begeleiden van activiteiten

Doelgroep

Mensen die niet meer zelfstandig kunnen of durven te fietsen

Kern
Didam, Zeddam, Braamt

Werktijden
Kan ingevuld worden naar eigen agenda

Vrijwilligersondersteuning

U wordt begeleid/ondersteund door de andere vrijwilligers

Aantal gezochte vrijwilligers

Meerdere

Verklaring omtrent gedrag (VOG)gewenst

Ja

Onkostenvergoeding
nee

Scholing vereist
nee

Deze vacature is voor
onbepaalde tijd

Overige bijzonderheden
Vrijwilligers worden vanuit Fietsmaatjes Montferland persoonlijk ondersteund d.m.v. een training.
Wordt je zelf fietsmaatje? Dan maak je samen met één van de coördinatoren een proefrit om te ervaren hoe het is om te fietsen. Je neemt dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om te ervaren hoe het is om te fietsen.

Naam van de organisatie
Fietsmaatjes Montferland

Omschrijving van de organisatie
Ons motto is bewegen met een glimlach. Het lachende gezicht op een fietswiel in Fietsmaatjes’ logo drukt de kern uit. Fietsmaatjes Montferland is bedoeld voor iedereen die graag buiten komt, in beweging is en houdt van sociaal contact. Voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar die zich onzeker voelen of die door een beperking dit niet meer zelfstandig kunnen. Bijvoorbeeld mensen met een beperking in bewegen, horen, zien, balans/evenwicht en cognitie (bv. dementie). Fietsmaatjes maken samen fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt. De deelnemer kan, als hij of zij dat wil, meetrappen naar vermogen. Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en houden van fietsen en van gezellige contacten. Onze coördinatoren zoeken naar een goede match tussen vrijwilliger en deelnemer en onderhouden regelmatig contact met hen. Fietsmaatjes Montferland is lid van het Landelijke Platform Fietsmaatjes.NL.

Vind Fietsmaatjes Montferland ook via:
Facebook
| Website | fietsmaatjes promotiefilm

Organisatie is actief in
Braamt, Didam, Zeddam

15-8-22

Reactieformulier Vrijwilligerswerk Montferland: Fietsmaatjes Montferland

svp dag - maand -geboortejaar invullen
telefoon