Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Jonge Mantelzorgers

Jonge Mantelzorgers - Bubbelbal

Datum: 02 juni 2021 van 14:30 uur tot 17:00 uur

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, maar daarnaast kan het ook zwaar zijn. Zo maken zij zich op jonge leeftijd meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Montferland worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door Welcom.

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en hun omgeving zich niet altijd dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan anders. Het zorgen lijkt voor hen vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf. Toch is het goed om stil te staan bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jong persoon. Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn?

Ook al zien deze jongeren zichzelf niet als jonge mantelzorger, ze ondervinden wel de gevolgen van de zorgsituatie. Vaak al op een jonge leeftijd. Het thema van de Week van de Mantelzorger dit jaar is daarom Niet te missen! De campagne Niet te missen laat via video’s, posters en verhalen zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger worden er in het hele land diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers, om hen te waarderen en hen meer zichtbaar te maken. In Montferland kunnen kinderen/jongeren van 8-18 jaar gratis meedoen met Bubbelbal op woensdag 2 juni. 

Bubbelbal
8-12 jaar van 14.30-15.30 uur
12-18 jaar van 16.00-17.00 uur

Beide in het Albertuspark bij het Albertusgebouw, Raadhuistraat 3 in Didam. Aanmelden is verplicht. Uiteraard houden we ons aan de coronamaatregelen. 

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Elize Navis, consulent voor jonge mantelzorgers. Bel of app haar via 06 - 20257392 of mail naar e.navis@welcommail.nl. Of meld je via onderstaand formulier aan.

Aanmeldformulier Bubbelbal

telefoon