Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Leer meer van Elkaar

Training voor vrijwilligers; Leer meer over niet-zichtbare beperkingen

Datum: 14 december 2021 van 13:00 uur tot 16:30 uur

Training voor vrijwilligers die werkzaam zijn in Montferland
 "leer meer over niet-zichtbare beperkingen"


Tijdens deze training nemen we u mee in de beleefwereld van mensen met een beperking, zoals autisme, hersenletsel of een verstandelijke beperking. Hoe is het om overprikkeld te worden, moe te zijn of een ander niet te begrijpen? En hoe gaat u hier mee om? In 3,5 uur krijgt u hier meer inzicht in. Met leuke en laagdrempelige oefeningen laten we u ervaren hoe ingewikkeld en vermoeiend “de wereld” eigenlijk is voor veel mensen. Hierdoor krijgt u meer inzicht hoe om te gaan met mensen met een beperking. 

Tijdens deze training leert u hoe u als vrijwilliger met bovenstaande beperkingen rekening kunt houden in het overbrengen van informatie, het maken, begrijpen en nakomen van afspraken, voorkomen van conflictsituaties door onduidelijkheid en onbegrip. U krijgt inzicht in de denkwijze en begrip voor hoe mensen met een niet-zichtbare beperking het leven van alledag beleven en welke emoties dit kan oproepen. De training wordt gegeven door trainers van MEE met jarenlange ervaring op het gebied van het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking.

Datum & locatie
Dinsdag 14 december 2021, 13.00 - 16.30 uur in het Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3 | 6942 BE DIDAM
Kosten

Er zijn voor u geen kosten aan deze workshop verbonden.

Aanmelden kan door onderstaand aanmeldformulier in te vullen en te versturen of te bellen met de welzijnslijn, via 0316-29 28 28. Bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00 uur. Vermeld daarbij dat het gaat om de workshop  'Leer meer over niet-zichtbare beperkingen’ van het Vrijwilligerscollege. Ook kunt u mailen met welzijnslijn@welcommail.nl.

Bekijk de Flyer

telefoon