Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Wij zijn Montferland

Afleveringen

Aflevering 1: De paden op, de lanen in

Annemarie gaat in gesprek met Monique van Merrebach (een van de initiatiefnemers van het Staickheimerpad) en loopt in Lengel mee met wandelgroep Totaal Vitaal.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 2: De tassen gevuld

Annemarie bezoekt het Servicepunt in Braamt en gaat in gesprek met Lineke Huiskes. In Didam wordt samen met Frenk Polman een bezoek gebracht aan de markthal.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 3: Je eigen wijk

In Oud-Dijk gaat Annemarie in gesprek met Bas Loeters over naoberschap. In Nieuw-Dijk vertelt buurtverbinder Willem Wolters hoe de inwoners met elkaar verbonden blijven.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 4: Kunst verbindt

Het kunstwerk 'Samen Loil' werd ontworpen en uitgevoerd door Edwin van Onna en Frans Giesen. In Zeddam gaat Annemarie in gesprek met de organisatoren van de KunstWandelRoute.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 5: Een plein voor iedereen

Deze aflevering van Wij zijn Montferland laat zien dat ook een plein voor saamhorigheid kan zorgen. Annemarie bezoekt hiervoor het dorpsplein van Braamt en Didam.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 6: Sporten is gezond

Samen met Frank fietst Annemarie de MTB-route bij Loerbeek. Bij De Expeditie is ze te gast bij het sportbuurtwerk en praat met Guido over samen sporten voor kinderen in heel Montferland.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 7: Tastbare geschiedenis

Annemarie bezoekt met Frits Frauenfelder (Heemkundekring Bergh) in Beek de enige Duitse loopgraaf uit WOI. In Holthuizen staat ze met Theo Tewil (Oudheidkundige Vereniging Didam) stil bij de gebeurtenissen uit WOII.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 8: Alles onder één dak

In Loil en 's-Heerenberg hebben verenigingen een nieuwe thuishaven gekregen. Annemarie bezoekt het Hart van Loil en gaat in gesprek met Onne Heesen en Rob Nijenhuis. Harry Geven geeft een rondleiding door Kultuurhuus Heitkamp.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 9: Erop uit!

Annemarie zoekt ontspanning en verblijft een nacht in gastenverblijf De Korenhorst, ze brengt een bezoek aan Sophie Rosa in Kilder en in ’s-Heerenberg wordt de dag afgesloten met een bezoek aan filmtheater het Barghse Huus.

Bekijk hier de aflevering
telefoon