Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Iedereen heeft Talent!

MDT Jong en meer / Young Leaders

Het Young Leaders programma is voor jongeren van 12 t/m 27 jaar. Het is een programma waarin jongeren een activiteit voor een doelgroep uit de samenleving organiseren. Tijdens de training bedenken de deelnemers 1 of meerdere plannen voor het organiseren van een sociale activiteit voor de buurt. Ook gaan zij van start met het maken met het uitwerken van een werkplan en een begroting. Denk bij een sociale activiteit aan een buurtfeest voor jong en oud, of high tea voor vluchtelingen. Ter ondersteuning is er een budget beschikbaar tussen de €250 en €500.

Gekoppeld aan dit activiteitendeel zit een trainingsdeel waarin de jongeren leren: samenwerken, presenteren, hoe om te gaan met groepsdruk, wat rolmodellen zijn, welke kwaliteiten ze hebben, welke leiderschapsstijlen er zijn.

De Young Leaders training wordt gegeven door jongerenwerkers van Jongerenwerk Montferland. Onze ervaring leert dat het volgen van dit programma op een positieve manier bijdraagt aan de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van de deelnemers.

Ook voor verenigingen of organisaties is de Young Leaders training interessant, aangezien deelnemende jongeren ook iets voor de eigen vereniging/organisatie mogen organiseren. Te denken valt aan: een vrijwilligersfeest, een actie om meer leden te werven, een opkikker voor zieke of eenzame leden, opknappen van de locatie.

Wil jij meer informatie over de Young Leaders training neem dan contact op met;

Dieske via 06-82491311 / d.vanhal@welcommail.nl of Joyce via 06-83225564 / j.lurvink@welcommail.nl

telefoon