Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Een culturele verrassingstocht

11 Dorpentoer in het kort

Binnenkort vindt in de gemeente Montferland de vijfde 11Dorpentoer plaats. Tijdens deze culturele verrassingstocht door Montferland, dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd, trakteren alle kernen van de gemeente de bezoekers op muziek, theater, zang en dans. Bijzonder aan het evenement is, dat er op ėėn dag in álle kernen van de gemeente culturele activiteiten plaatsvinden. Bezoekers kunnen deze dag zelf een route en een programma samenstellen om er zoveel mogelijk van te genieten. Het programma vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

De gemeente Montferland kent een bloeiend en rijk verenigingsleven in alle kernen: 11 dorpen en één stad. Verenigingen en organisaties in de verschillende kernen hebben de handen ineen geslagen om een kleurrijk programma neer te zetten met optredens van harmonieën, fanfares, drumbands, toneelverenigingen, koren, kunstenaars en vele andere; omlijst door terrassen en ander vrolijk randgebeuren. Het Montferland is tevens een geweldig gebied met heuvels, natuur en fietsroutes. De fietsknooppunten bieden veel mogelijkheden om het bezoek aan de verschillende uitvoeringen en concerten te combineren met een mooie fietsroute door de fraaie natuur.

De 11Dorpentoer is een initiatief van Welcom die het evenement organiseert in samenwerking met de gemeente Montferland, het verenigingsleven en de diverse dorps- en wijkraden.

telefoon