Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Jonge Mantelzorgers

Jonge mantelzorgers & corona

De coronacrisis heeft op veel jonge mantelzorgers behoorlijk wat impact. Je zit meer thuis met elkaar, en soms komt er ook niemand meer bij jullie thuis om te helpen. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Om jou door deze periode heen te slepen, hebben jonge mantelzorgers van de klankbordgroep JMZ PRO een aantal tips voor je op een rij gezet.  

Tips

 • Doe iets leuks! Waar krijg je energie van? Is dat bijvoorbeeld koekjes bakken, of een mooie tekening maken? Probeer elke dag een moment voor jezelf te nemen waarin je even kunt opladen! Bekijk hier wat leuke tips!
 • Trek jezelf af en toe terug uit de thuissituatie. Ga een blokje om (gelukkig mag dat gewoon), of juist even chillen op je eigen kamer. Spreek dan wel even af dat jij op die plek even niet gestoord wordt, zodat je echt even tot jezelf kunt komen.
 • Spreek af met vrienden (natuurlijk kan dit nu alleen online of op anderhalve meter afstand) om wat gezelligs te doen.
 • Lucht je hart! Dat kan natuurlijk ook bij vrienden. Maar soms is het fijn om eens contact te hebben met iemand die je niet kent. Misschien kan deze persoon wel even met je meedenken als je ergens niet uitkomt, of advies geven hoe je dingen anders aan kunt pakken zodat situatie je wat minder zwaar valt.
 • Zoek je contact met een organisatie bij jou uit de buurt?
  App of bel de Mantelzorglijn voor al je mantelzorgvragen (op werkdagen van 9:00 tot 18:00uur).
  Of neem contact op met de kindertelefoon (elke dag van 11:00 tot 21:00uur). 
  Deel anoniem je verhaal via Chat met Fier.

Maar hoe gaat het nou met JOU?
Corona en de maatregelen die door dit virus genomen moeten worden, hebben veel impact. Maak jij je bijvoorbeeld meer zorgen over jouw naaste sinds de corona-uitbraak? Wij horen graag hoe het met je gaat en daarom hebben we een korte vragenlijst voor je. De uitkomsten bespreken we met professionals die met jonge mantelzorgers werken en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zodat zij er iets mee kunnen doen en de situatie voor jou hopelijk snel weer een stukje makkelijker wordt.Ga naar de vragenlijst.

telefoon