Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding header afbeelding
Ondersteuning

Gezinsmaatjes en gastgezinnen

Ouders willen graag goed voor hun kinderen zorgen maar soms wordt deze zorg even wat te zwaar en daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Overbelasting van het gezin kan het gevolg zijn, waardoor er behoefte kan komen aan een adempauze. Andersom kan ook. Het kind dreigt overbelast te raken of heeft behoefte aan wat extra aandacht voor zichzelf. Daarnaast zijn er ook ouders die de wens hebben om in contact te komen met andere ouders die al ervaring hebben met bepaalde vraagstukken of die kunnen ondersteunen bij lichte ondersteuningsvragen. Gezinsmaatjes en gastgezinnen bieden net dat kleine stukje extra ondersteuning, warmte, gezelligheid en aandacht waardoor het gezin even tot rust kan komen.

Gezinsmaatjes kunnen hulp bieden bij:

  • Lichte opvoedondersteuningsvragen
  • Informele gezinsbegeleiding
  • Het ontlasten van ouder/verzorger of kind
  • Ervaringsdeskundigheid
  • Ondersteuning voor het hele gezin
  • Opvang binnen het eigen gezin
  • Ondersteuning bij ontwikkelvragen

Doelgroep
Gezinsmaatjes en gastgezinnen kunnen zijn er voor gezinnen met kinderen/jongeren in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar.

Werkwijze

Na aanmelding komt de coördinator van Gezinsmaatjes bij je thuis kennismaken. We brengen jullie wensen en mogelijkheden in kaart. Dan gaan we zoeken naar een naar een passende match voor een gezinsmaatje of gastgezin. Dat is maatwerk en gaat altijd in afstemming met jullie gezin. Ook de frequentie en tijdsduur van de inzet gaat altijd in goed overleg.

Meer informatie of aanmelding

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Chantal Kuipers. Zij is te bereiken via de welzijnslijn: 0316-29 28 28 of een mail sturen naar e.navis@welcommail.nl

Klik hier voor een grote versie.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/EZrVj21RSCc

telefoon