Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding
Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorgmaatje

Soms hebben mensen door een chronische ziekte, handicap of verschijnselen van dementie veel hulp nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Deze hulp komt voor een deel van mantelzorgers, zoals partner, familie, buren en vrienden. De Mantelzorgmaatjes van Welcom bieden hulp aan zelfstandigwonenden en hun mantelzorgers met als doel: de taak van mantelzorgers te verlichten en te bevorderen zodat mensen met zorg zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Taakverlichting

Vrijwillige mantelzorgmaatjes kunnen de taken van mantelzorgers verlichten door de zorg even over te nemen. Mantelzorgmaatjes komen op bezoek om iemand gezelschap te houden, eventueel een eindje te wandelen, samen de krant te lezen of een kopje thee te drinken. Hierdoor krijgt de mantelzorger wat ruimte voor zichzelf en kan naar een vereniging gaan, vrienden bezoeken of wat inkopen doen. Ook u kunt als mantelzorger een beroep doen op een mantelzorgmaatje.

Zoekt u een Mantelzorgmaatje?

Het kan ook zijn dat u juist op zoek bent naar een Mantelzorgmaatje. U kunt een aanvraag voor ondersteuning indienen voor een vaste morgen, middag of avond per week. De mantelzorgmaatjescoördinator komt bij u op bezoek om uw wensen door te nemen en afspraken te maken. Vervolgens wordt er een vaste vrijwilliger gezocht, zodat er een vertrouwensband kan ontstaan. Welcom werkt bij de bemiddeling nauw samen met de mantelzorgers. Vrijwilligers die als Mantelzorgmaatje aan de slag gaan krijgen ondersteuning van Welcom bij hun taken. Of bent u het mantelzorgmaatje dat we zoeken?

Meer informatie en aanmelden

U kunt gratis van de diensten van de Mantelzorgmaatjes gebruik maken. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij: Marja Lukassen | Telefoon: 0316 - 22 35 20 | E-mail: m.lukassen@welcommail.nl

telefoon