Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorgmaatje

Soms hebben mensen door een chronische ziekte, handicap of verschijnselen van dementie veel hulp nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Deze hulp komt voor een deel van mantelzorgers, zoals partner, familie, buren en vrienden. De Mantelzorgmaatjes van Welcom bieden hulp aan zelfstandigwonenden en hun mantelzorgers met als doel: de taak van mantelzorgers te verlichten en te bevorderen zodat mensen met zorg zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Taakverlichting

Vrijwillige mantelzorgmaatjes kunnen mantelzorgers verlichten. Mantelzorgmaatjes komen op bezoek om iemand gezelschap te houden, eventueel een eindje te wandelen, samen de krant te lezen of een kopje thee te drinken. Hierdoor krijgt de mantelzorger wat ruimte voor zichzelf en kan naar een vereniging gaan, vrienden bezoeken of wat inkopen doen. 

Zoekt u een Mantelzorgmaatje?

De mantelzorgmaatjescoördinator komt bij u op bezoek om uw wensen door te nemen en afspraken te maken. Vervolgens wordt er een vaste vrijwilliger gezocht. Welcom werkt bij de bemiddeling nauw samen met de mantelzorgers. Vrijwilligers die als Mantelzorgmaatje aan de slag gaan krijgen ondersteuning van Welcom bij hun taken. 

Meer informatie en aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan de diensten van de Mantelzorgmaatjes. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij: Marja Lukassen | Telefoon: 0316 - 22 35 20 | E-mail: m.lukassen@welcommail.nl

telefoon