Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Wij zijn Montferland

Programmareeks

In negen korte afleveringen komen allerlei verhalen, bijzondere locaties en initiatieven uit Montferland aan bod. Het servicepunt in Braamt, de kunstroute in Zeddam, het klompenpad in Stokkum, de bevrijdingsroute in Holthuizen, wandelclub Lengel, Kultuurhuus Heitkamp en het sportbuurtwerk in Didam zijn daar slechts een paar voorbeelden van. Tussen 26 maart en 21 mei 2022 was deze reeks wekelijks te zien op Regio8, op onze website zijn alle afleveringen terug te kijken.

De programmareeks
Wij zijn Montferland richt zich op de kernen en buurtschappen van Montferland met ieder hun eigen karakter, identiteit en dynamiek. Kernen met stuk voor stuk een bloeiend en rijk verenigingsleven waarin harmonieën, fanfares, drumbands, toneelverenigingen, koren, dansgroepen, sportverenigingen, kunstenaars en vele andere een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid. Deze diversiteit maakt de gemeente Montferland uniek, net als de ligging waarin de glooiing van het Montferland zorgt voor een natuurlijke grens tussen de Achterhoek en de Liemers. Wij zijn Montferland gaat inzoomen op allerlei verhalen, initiatieven en komen bijzondere locaties naar voren. Mooie verhalen van en voor de inwoners van de gemeente Montferland.

Annemarie Brüning

Wij zijn Montferland wordt gepresenteerd door Annemarie Brüning. Bij de Verkeersinformatiedienst begon ze als filelezer en presentatrice van het verkeersjournaal. In september 2011 kwam Omroep WNL op haar pad en inmiddels presenteert ze alweer 5 seizoenen wekelijks het weer en verkeer bij het programma Goedemorgen Nederland. Daarnaast heeft ze diverse programma’s gepresenteerd voor RTL (TeamNL, Mijn Leven, Mijn gezondheid & De Succesfactor). Deze programma’s heeft ze in 2017 verruild voor SBS6 en is ze 1 van de gezichten van Hart van Nederland. Vanaf 2019 is ze ook af en toe te zien bij Shownieuws en kun je haar horen als nieuwslezer bij Radio538, Veronica en Radio 10.

Wij zijn Montferland is een samenwerking tussen Welcom en Regio8 en financieel mogelijk gemaakt door onder andere de gemeente Montferland.

telefoon