Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
header afbeelding
Schmuggeltocht 2023

Activiteiten

Heimathaus - Anholt

Bezoek het Heimathaus en de Sint Pancratiuskerk
10.00 tot 16.00 uur

Bezichtig een van de vele tentoonstellingen over het leven in en rondom Anholt en neem een kijkje in de Sint Pancratiuskerk. Ook kunt u genieten van Kaffee und Kuchen. 

Bibliotheek Montferland - Didam

Historische grensovergangen
10.00 tot 16.00 uur

Geniet van een gratis kop koffie of thee, bekijk ondertussen de presentatie van historische grensovergangen met de ansichtkaarten van Jan Bolder en doe mee met de winactie. 

Schlösschen Borghees - Emmerich

Day for Peace
14.00 tot 18.00 uur

Muziek, dans, theater, creativiteiten en verschillende stands: voor ieder wat wils.

Schlösschen Borghees - Emmerich

Tentoonstelling Natuurvormen
Vanaf 11.30 uur

Bewonder de tentoonstelling Natuurvormen door Christa Schumacher.

Rheinmuseum - Emmerich

Ontdek de stadsgeschiedenis
10.00 tot 16.00 uur

Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad Emmerich, de Rijnscheepvaart, verkeerswegen en de visserij en bezoek de tentoonstelling van Ole West: vuurtorens wijzen ons de weg. Ook kunt u genieten van Kaffee und Kuchen.

Muhle - Elten

Bezoek de Muhle
10.00 tot 16.00 uur

Met het smokkelpaspoort heeft u vrij toegang tot deze Eltense molen. Ook het molencafé is geopend voor koffie en gebak. 

Eltenberg - Elten

Tourist Information Elten
10.00 tot 16.00 uur

Neem een kijkje in het nieuwe toeristisch centrum op de Eltenberg. U vindt hier interessante informatie over de Eltenberg en de geschiedenis van Elten. Laat u onderdompelen in de verhalen over vele spannende bezienswaardigheden en kom alles te weten over het smokkelen tijdens de beroemde Eltener Butternacht. De Promenade rondweg rond de St. Vituskerk voert langs verschillende uitkijkpunten. Geniet van zicht tot wel 60 km op de vlaktes van de Nederrijn, het Rijnlandschap en de baroktuinen van de voormalige gouverneur van Kleve, Prins Moritz van Nassau.

St. Kerspelkerk - Netterden

Walburgiskerk
10.00 tot 16.00 uur

De Emmerikseweg loopt over in het Walburgisplein waar meerdere (Rijks)monumenten te vinden zijn. De Sint Walburgiskerk, daterend van rond het jaar 1200, is er daar een van. De kerk is geopend en een bezichtiging waard. Ook kunt u hier gebruik maken van het toilet.

Turmac Cultuurfabriek - Zevenaar

Liemers Museum
13.00 tot 16.00 uur

De Turmac Cultuurfabriek kent een rijke historie. Waar eens de geur van tabak overheerste waait nu een frisse wind vol nieuwe energie. Neem een kijkje, bezoek het Liemers Museum, geniet van de smokkelkoek én live muziek.

’t Raethuys - ‘s-Heerenberg

Rondleiding 't Raethuys
10.00 tot 16.00 uur

Het uit 1531 daterende rijksmonumentale voormalige gemeentehuis van ’s-Heerenberg is sinds november 2018 het nieuwe onderkomen van de Heemkundekring Bergh. Een gedeelte van dit historische pand is ingericht als museum met een collectie bijzondere vondsten en foto’s uit het voormalige land van Bergh. 

Stadsmuseum Bergh - 's-Heerenberg

Oude grenzen
10.00 tot 16.00 uur

Tijden veranderen, maar ook grenzen. Stadsmuseum Bergh toont, op zeer passende wijze, aan de hand van kaarten het verloop van de oude grenzen. Ook zijn er oude foto's en artikelen over smokkelen en is er een quiz met smokkel- en grensvragen.

Bibliotheek Achterhoekse Poort - Ulft

Bezoek Galerie bij de boeken 
10.00 tot 16.00 uur

Bezoek de Galerie bij de boeken op het DRU Industriepark, bekijk een van de vele films over de regio of kom tot ontspanning in het Schaftlokaal.

telefoon