Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorg begint meestal geleidelijk aan. Maar op den duur worden mantelzorgers vaak zo in beslag genomen door de zorg voor een ander, dat hun eigen gezondheid er onder lijdt en zijzelf in een isolement terechtkomen. Het Steunpunt Mantelzorg biedt informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Montferland. De mantelzorgconsulent van het Steunpunt Mantelzorg heeft aandacht voor de zorg die mantelzorgers bieden en herkent de problemen die ze daarin tegenkomen. De consulent kijkt met de mantelzorger welke ondersteuning er nodig is. Samen zoeken ze een antwoord op de vragen die er leven.

Praktische ondersteuning

De mantelzorgconsulent is op de hoogte van de mogelijkheden voor praktische mogelijkheden zoals professionele ondersteuning in de vorm van thuiszorg of via de inzet van een mantelzorgmaatje, de maaltijdservice van Welcom. Het Steunpunt Mantelzorg organiseert regelmatig lotgenotencontactbijeenkomsten, voorlichtingsavonden en cursussen voor mantelzorgers.

Inloopspreekuren

Tijdens inloopspreekuren kunt u met vragen bij de mantelzorgconsulent terecht. De inloopspreekuren zijn op maandag van 9.00 tot 10.00 uur in het Barghse Huus, Willem van den Berghstraat 1 in 's-Heerenberg en op donderdag van 9.00 tot 10.00 uur in het Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3 in Didam. Of maak een afspraak met een van de consulenten. 

Informatie of vragen?
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over mantelzorgondersteuning, dan kunt u terecht bij de mantelzorgconsulenten Marja Lukassen of Elize Navis via telefoonnummer 0316 - 29 28 28 of via e-mail: m.lukassen@welcommail.nl of e.navis@welcommail.nl .

 • IBZ211028038 internet

  Aanmelden mantelzorger

  En blijf op de hoogte van ons actuele ondersteuningsaanbod.

  Lees meer
 • Logo Mantelzorg NL

  MantelzorgBalans-Tool

  Maak de Mantelzorg in balanstest van MantelzorgNL om te zien welk type mantelzorger u bent en lees de tips.

  Lees meer
 • telefoon