Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Taalhuis

Taalhuis Montferland

Wist je dat in Nederland 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite hebben met lezen en schrijven? Dat is 1 op de 9 mensen. Daar kun je wat aan doen. 

Een Taalhuis is een plek, waar mensen die moeite hebben met taal elkaar kunnen ontmoeten. Ze helpen elkaar. En ze worden door vrijwilligers geholpen om beter te lezen en schrijven. Het Taalhuis Montferland vind je bij Welcom en in de bibliotheek. In Didam en 's-Heerenberg is er een Taalpunt met boeken om te oefenen met lezen en informatie over lezen. Voor kinderen die lezen moeilijk vinden is het Makkelijk Lezen Plein. Bij Welcom zijn er ontmoetingsgroepen.

Elkaar helpen met taal
In een ontspannen en gezellige sfeer samen tijd besteden aan de Nederlandse taal! Dat kan tijdens diverse lokale participatie activiteiten van Welcom. Voor nieuwkomers een goed moment om te oefenen met klinkers, het doen van rollenspellen en de Nederlandse woordenschat te vergroten. Voor mensen die de Nederlandse taal beheersen een leuk moment om nieuwe Nederlanders te leren kennen en verder te helpen met de Nederlandse taal. Kijk voor het actuele overzicht op deze pagina.

In de bibliotheek Didam en ’s-Heerenberg kun je lezen en praten met een taalcoach. Deze taalhulp is alleen op afspraak. Bel met Petra Frölich 90316-221184), zij helpt je verder.

Computerinloop
Gezellig én leerzaam! Hoe kan ik een bijlage openen? Hoe komt het dat mijn laptop zo langzaam is? Hoe installeer ik een app? Wat kan ik allemaal met mijn tablet? Hoe zet ik mijn foto’s over op mijn computer? Deze en vele andere vragen over uw laptop, tablet of mobiele telefoon kunt u stellen tijdens de wekelijkse inloop aan de vrijwilligers van de computerinloop. U kunt terecht bij de computerloop op maandagochtend in het Barghse Huus in 's-Heerenberg of het Albertusgebouw in Didam. Op dinsdagochtend kunt u terecht in de Averhof in Beek.

Formulierenhulp
Zijn er formulieren waar u zelf niet uitkomt? Heeft u moeite met het digitaal regelen van allerlei postzaken? Wellicht kunnen vrijwilligers van de formulierenhulp u verder op weg helpen. In Montferland zijn er twee Welcomlocaties waar een inloopspreekuur formulierenhulp is te vinden. In 's-Heerenberg kunt u terecht in het Barghse Huus elke woensdagochtend van 09.00-12.00 uur. In Didam kunt u terecht in het Albertusgebouw elke vrijdagochtend van 09.00-12.00 uur.

VoorleesExpress Montferland
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. We stimuleren de taalontwikkeling van kinderen én werken nauw samen met ouders.

telefoon