Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Taalhuis

Taalhuis Montferland

Wist je dat in Nederland 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite hebben met lezen en schrijven? Dat is 1 op de 9 mensen. Daar kun je wat aan doen. 

Taalhuis Montferland
Een Taalhuis is een plek, waar mensen die moeite hebben met taal elkaar kunnen ontmoeten. Ze helpen elkaar. En ze worden door vrijwilligers geholpen om beter te lezen en schrijven. Het Taalhuis Montferland vind je bij Welcom en in de bibliotheek. In Didam en 's-Heerenberg is er een Taalpunt met boeken om te oefenen met lezen en informatie over lezen. Voor kinderen die lezen moeilijk vinden is het Makkelijk Lezen Plein. Bij Welcom zijn er ontmoetingsgroepen. Het Graafschap College geeft taalles.

Elkaar helpen met taal
In een ontspannen en gezellige sfeer samen tijd besteden aan de Nederlandse taal! Dat kan tijdens de donderdagmiddag inloop in het Barghse Huus te ’s Heerenberg van 13.30-15.00 uur en de dinsdagmorgen inloop in het Albertusgebouw Didam van 09.15-10.45 uur. Voor nieuwkomers een goed moment om te oefenen met klinkers, het doen van rollenspellen en de Nederlandse woordenschat te vergroten. Voor mensen die de Nederlandse taal beheersen een leuk moment om nieuwe Nederlanders te leren kennen en verder te helpen met de Nederlandse taal. U kunt gewoon naar binnen lopen!

VoorleesExpress
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. We stimuleren de taalontwikkeling van kinderen én werken nauw samen met ouders.

telefoon