Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
intro afbeelding
Taalhuis

Taalhuis Montferland

Wist je dat in Nederland 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite hebben met lezen en schrijven? Dat is 1 op de 9 mensen. Daar kun je wat aan doen. 

Een Taalhuis is een plek, waar mensen die moeite hebben met taal elkaar kunnen ontmoeten. Ze helpen elkaar. En ze worden door vrijwilligers geholpen om beter te lezen en schrijven. Het Taalhuis Montferland vind je bij Welcom en in de bibliotheek. In Didam en 's-Heerenberg is er een Taalpunt met boeken om te oefenen met lezen en informatie over lezen. Voor kinderen die lezen moeilijk vinden is het Makkelijk Lezen Plein. Bij Welcom zijn er ontmoetingsgroepen.

Elkaar helpen met taal

In een ontspannen en gezellige sfeer samen tijd besteden aan de Nederlandse taal! Dat kan tijdens de vrijdagochtend taalinloop in het Albertusgebouw Didam om 9 uur en om 11 uur.
Voor nieuwkomers een goed moment om te oefenen met spreken, meer te weten te komen over verschillende thema’s en de Nederlandse woordenschat te vergroten. Voor Nederlanders ook een leuk moment om nieuwe Nederlanders te leren kennen en verder te helpen met de Nederlandse taal. U kunt gewoon naar binnen lopen!

Op donderdagochtend (in de oneven weken) van 9.15 tot 10.30 uur kun je meelopen met de wandelgroep van Welcom in ‘s-Heerenberg. Mensen uit verschillende culturen lopen mee. Je leert nieuwe mensen kennen en de Nederlandse taal zal hierdoor verbeteren.
We starten vanaf het Barghse Huus, Willem van den Berghstraat 1.

In de bibliotheek Didam en ’s-Heerenberg kun je lezen en praten met een taalcoach. Deze taalhulp is nu alleen op afspraak. Bel met Petra Frölich.
Zij helpt je verder. Telefoonnummer: 0316-221184

Wil je een taalmaatje die bij je thuis komt? Neem contact op met Welcom via de Welzijnslijn en we kijken of er iemand beschikbaar is. Tel: 0316-29 28 28

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. We stimuleren de taalontwikkeling van kinderen én werken nauw samen met ouders.

Informatie of opgeven

Wil je meer informatie of jezelf opgeven voor een van de activiteiten? Bel naar de Welzijnslijn van Welcom, telefoonnummer 0316-29 28 28

telefoon