Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28
intro afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Uit- en thuismaatjes

Bent u of kent u iemand die door omstandigheden aan huis gebonden is? Of u iemand die vanwege ziekte, een handicap of ouderdomsproblemen (tijdelijk) niet in staat is om op eigen kracht een activiteit te ondernemen? Uit- en thuismaatjes ondernemen samen activiteiten met als doel dat mensen (weer) kunnen deelnemen in de maatschappij. 

Een uit- en thuismaatje pakt weer gezelligheidsactiviteiten op, zoals winkelen, koffie of thee drinken, samen de krant lezen, een spelletje kaarten, dammen of rummikub. Maar ook bewegingsactiviteiten; wandelen, fietsen, zwemmen of dansen. Een uitje naar de bioscoop, het theater, een tentoonstelling of de dierentuin. Gezamenlijk worden (oude) hobby’s, zoals handwerken, knutselen, fotograferen of computeren weer opgepakt. En de maatjes bemiddelen bij het zoeken naar aansluiting bij bestaande groepsactiviteiten.

Zoekt u een uit- en thuismaatje?

Stuur dan een aanvraag in voor ondersteuning voor een vaste morgen, middag of avond per week. De vrijwillige coördinator komt bij u op bezoek om uw wensen door te nemen en afspraken te maken. Vervolgens wordt er een vaste vrijwilliger gezocht. Vrijwilligers die als uit- en thuismaatje aan de slag gaan krijgen ondersteuning van Welcom bij hun taken. 

U kunt zich aanmelden via de medewerkers van de Welzijnslijn: 0316-29 28 28. Bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar: welzijnslijn@welcommail.nl.

Wilt u zelf vrijwillig maatje worden?

Het kan zijn dat u zelf niet de behoefte voelt aan een maatje, maar dat u zich in wilt zetten als vrijwillig maatje. Klik dan HIER.

telefoon