Mail ons
[javascript protected email address]
Welzijnslijn
(0316) 29 28 28 ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur
header afbeelding
Omdat lezen leuk is!

VoorleesExpress Montferland

Wat is de VoorleesExpress?
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Vrijwilligers hebben twintig sessies met een gezin. Je ontmoet elkaar thuis, ziet elkaar online of op een openbare plek. Samen met de ouders ga je lekker aan de slag met taal en (voor)lezen.

Corona maatregelen

Wij volgen alle adviezen van het RIVM en kijken kritisch per situatie wat de beste oplossing is om toch samen taal- en leesplezier te hebben en zoveel mogelijk gezinnen te bereiken.

Taalontwikkeling dankzij de VoorleesExpress

Ouders die hun kinderen actief stimuleren bij hun taalontwikkeling, door veel voor te lezen en ze aan te moedigen zelf te lezen, zorgen ervoor dat hun kinderen gemotiveerder zijn om te lezen, meer lezen en leesvaardiger zijn. Hierdoor presteren deze kinderen beter op school. Deze positieve invloed blijft gedurende de verdere levensloop aanwezig. Ouders kunnen het best zo vroeg mogelijk met een positieve leesopvoeding beginnen. Meehelpen om de taalontwikkeling bij kinderen te bevorderen en laaggeletterdheid tegen te gaan? Dat kan!

Wat kan de VoorleesExpress betekenen voor ouders?

Heeft jouw zoon of dochter een taalachterstand? Vind je het zelf moeilijk om je kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van de VoorleesExpress misschien helpen. Samen gaan jullie voorlezen, praten en taalspelletjes doen. Een half jaar lang. Iedere week. Hoe meer taal een kind hoort, hoe sneller het leert.

De VoorleesExpress in het kort

- Voor gezinnen met kinderen van 2-8 jaar
- De voorlezer komt bij u thuis- Eén keer per week
- Het project duurt 20 weken- Samen voorlezen én naar de bibliotheek
- Kosten: eenmalig 15 euro (ook mogelijk via Meedoen in Montferland)

Meer weten of aanmelden?

Bel naar Remco Peters (06-128 444 35) of mail naar: montferland@voorleesexpress.nl.

VoorleesExpress Montferland wordt door Welcom uitgevoerd in samenwerking met Bibliotheek Montferland en Rijnbrink en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Montferland en Protestantse Gemeente 's-Heerenberg - Zeddam.

telefoon