Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Omdat lezen leuk is!

VoorleesExpress Montferland

Wat is de VoorleesExpress?
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Vrijwilligers hebben twintig sessies met een gezin. Ze ontmoeten elkaar thuis, zien elkaar online of op een openbare plek. Samen met de ouders gaan de kinderen lekker aan de slag met taal en (voor)lezen.

Taalontwikkeling dankzij de VoorleesExpress
Ouders die hun kinderen actief stimuleren bij hun taalontwikkeling, door veel voor te lezen en ze aan te moedigen zelf te lezen, zorgen ervoor dat hun kinderen gemotiveerder zijn om te lezen, meer lezen en leesvaardiger zijn. Hierdoor presteren deze kinderen beter op school. Deze positieve invloed blijft gedurende de verdere levensloop aanwezig. Ouders kunnen het best zo vroeg mogelijk met een positieve leesopvoeding beginnen. Meehelpen om de taalontwikkeling bij kinderen te bevorderen en laaggeletterdheid tegen te gaan? Dat kan!

Wat kan de VoorleesExpress betekenen voor ouders?

Heeft uw zoon of dochter moeite met taal? Vindt u het zelf moeilijk om uw kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van de VoorleesExpress misschien helpen. Samen gaan jullie voorlezen, praten en taalspelletjes doen. Een half jaar lang. Iedere week. Hoe meer taal een kind hoort, hoe sneller het leert.

De VoorleesExpress in het kort

- Voor gezinnen met kinderen van 2-8 jaar
- De voorlezer komt bij u thuis
- Eén keer per week
- Het project duurt 20 weken
- Samen voorlezen én naar de bibliotheek
- Kosten: eenmalig 15 euro (ook mogelijk via Meedoen in Montferland)

Meer weten of aanmelden

Uw gezin aanmelden voor de VoorleesExpress? Klik hier.
Interesse om als voorlezer aan de slag te gaan? Klik hier.

Er zijn korte animatiefilms beschikbaar waarin we laten zien wat ouders kunnen verwachten als ze meedoen aan de VoorleesExpress. De animatie is beschikbaar in acht talen: Nederlands, Arabisch, Engels, Farsi, PoolsSpaans, Tigrinya en Turks.  

Meer informatie? Mail dan naar montferland@voorleesexpress.nl.


VoorleesExpress Montferland wordt door Welcom uitgevoerd in samenwerking met Bibliotheek Montferland en Rijnbrink en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Montferland, PCI H. Gabriël, Stichting Het Gasthuis Bergh en Protestantse Gemeente 's-Heerenberg - Zeddam.telefoon