Mail ons
[javascript protected email address]
intro afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

Bijeenkomsten voor mantelzorgers in het kader van de Wereld Alzheimer Dag

Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In het kader van deze dag organiseert het Steunpunt Mantelzorg van Welcom twee bijeenkomsten voor mantelzorgers: op dinsdagavond 17 september en donderdagmiddag 19 september. Dementie (waaronder Alzheimer) is een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen.

De belasting van mantelzorgers voor mensen met dementie is de afgelopen jaren toegenomen. Partners van thuiswonende naasten met dementie zijn het zwaarst belast. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse Dementiemonitor Mantelzorg van Alzheimer Nederland in samenwerking met onderzoeksinstituut NIVEL onder ruim 3400 mantelzorgers.

Verpleegkundige ouderenzorg
Dinsdagavond 17 september van 19.30 - ca. 21.00 uur in het Albertusgebouw Didam (Raadhuisstraat 3)

Joke Koers, verpleegkundige ouderenzorg in het Doktershuis, komt vertellen over de ondersteuning die zij geeft aan mantelzorgers die zorgen voor naasten met dementie. Daarnaast gaat zij in op welke mogelijkheden er in Montferland zijn op het gebied van dementie-vriendelijk beleid. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Dementie en domotica

Donderdagmiddag 19 september van 13.30-16.00 uur in het Albertusgebouw Didam (Raadhuisstraat 3)

Het belooft een informatieve en leerzame middag te worden. Zlimthuis gaat u vertellen hoe u met slimme woonoplossingen kunt zorgen voor een veilige en comfortabele woning. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om contacten te leggen met andere mantelzorgers en ervaringen uit te wisselen. Of om gewoon een praatje te maken.

Komt u ook?

Wilt u deze bijeenkomst(en) bijwonen? U bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. 

Meer informatie

Heeft u vragen over deze bijeenkomsten of wilt u meer informatie over Mantelzorgondersteuning neem dan contact op met de mantelzorgconsulentes Marja Lukassen of Elize Navis via de medewerkers van de Welzijnslijn van Welcom via 0316-29 28 28 (bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 12 uur).

telefoon