Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
Met elkaar
voor elkaar

EENZAAMHEID doorbreken, dat is het werk van een maatje! Doet u mee!?

Nog te veel mensen ervaren gevoelens van eenzaamheid. Soms zijn mensen door omstandigheden in een sociaal isolement terecht gekomen en hebben zij weinig tot geen sociale contacten (meer). Dat is jammer, want een sociaal netwerk is belangrijk; het geeft kleur aan het leven, vermindert gevoelens van eenzaamheid en kan in vele opzichten iemand versterken.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om een sociaal isolement en/of gevoelens van eenzaamheid aan te pakken en zelfs te doorbreken. Zo zijn er uit en thuismaatjes en netwerkcoaches die de strijd tegen eenzaamheid aangaan!

Uit en thuismaatje zijn, iets voor u?
Een maatje gaat gezellig koffie drinken met iemand die eenzaamheidsgevoelens ervaart. Ze gaan er op uit met de cliënt, pakken oude hobby’s op en zoeken contact met mensen uit het netwerk van de cliënt. Bij een maatje staan kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, respect, humor en begrip.

Netwerkcoach zijn, iets voor u?

Een netwerkcoach helpt bij de opbouw en/of uitbreiding van sociale contacten. Sommige mensen vinden het lastig om over de drempel te stappen, of hebben net dat duwtje in de rug nodig, een netwerkcoach helpt hierbij. Mogelijkheden en interesses staan centraal! Een netwerkcoach kijkt samen met de persoon naar persoonlijke wensen en volgt het tempo van diegene.

Wilt u uit en thuismaatje of netwerkcoach worden?

U kunt maatje worden voor een vaste morgen, middag of avond per week. Heeft u interesse om als netwerkcoach aan de slag te gaan? Dan biedt Welcom u een training waarin u getraind wordt om als netwerkcoach mensen weer op weg te helpen.

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u zich inzetten als vrijwillig maatje / netwerkcoach of wilt u eerst meer informatie?
Dat kan via de medewerkers van de Welzijnslijn: 0316 - 29 28 28 (9.00-12.00 uur). E-mail: welzijnslijn@welcommail.nl

telefoon