Mail ons
[javascript protected email address]
header afbeelding
informatief

Vitaal wonen en leven in Montferland

>> Klik hier voor de digitale versie van de Informatiegids <<

Het liefst wilt u in goede gezondheid zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen, maar hoe doet u dat? In samenwerking met de Gemeente Montferland ondersteunt Welcom een groep geschoolde vrijwilligers die u kan helpen om hier een antwoord op te vinden. Deze vrijwilligers komen graag bij u langs (of u spreekt af op een locatie van Welcom) en kunnen u van alles vertellen over de mogelijkheden voor senioren in Montferland. Zo hebben ze informatie voor u over bijvoorbeeld vervoer, financiën, mantelzorg, activiteiten voor ontmoeting en educatie en tips om fit en vitaal te blijven. 

Gratis en vrijblijvend

De bezoeken zijn gratis en vrijblijvend. Daarbij heeft de vrijwilliger een verplichting tot geheimhouding en is hij of zij gebonden aan het privacyreglement van Welcom. De vrijwilligers worden ondersteund door een coördinator van Welcom. Wanneer bij een huisbezoek blijkt dat er een vervolgafspraak nodig is dan draagt de vrijwilliger het contact over aan een beroepskracht.

De gemeente Montferland stuurt iedereen die 67 wordt/is geworden een uitnodiging voor een huisbezoek van de vrijwilliger. U kunt zich ook zonder brief aanmelden. Mensen halen er vaak meer uit dan ze vooraf denken, een veel gehoorde reactie is “ik ben blij zo dat u geweest bent, ik had niet verwacht dat het zo nuttig voor me zou zijn”. Gaat u liever zelf op zoek naar informatie? U kunt ook onze Informatiegids bekijken, zie de online versie bovenaan deze pagina.

Bezoek aanvragen
De vrijwilligers zijn er voor alle 65+ers in Montferland. Ook als u geen brief heeft gekregen van de gemeente kunt u gratis en vrijblijvend een bezoek ontvangen. U kunt hiervoor onderstaand formulier invullen, bellen met de welzijnslijn van Welcom: 0316-292828 of mailen naar: welzijnslijn@welcommail.nl. Een vrijwilliger neemt dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. 

Aanmeldformulier bezoek

telefoon